Brexitul alungă miniștrii din guvernul Marii Britanii
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Patru miniştri care susţin rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană sunt pe punctul de a demisiona din guvernul condus de Theresa May, scrie ziarul Sunday Times. Citand propriile surse, publicatia afirmă că UE ar fi respins planul May privind un mecanism independent de supraveghere a oricărui acord vamal provizoriu.

Între Londra şi Bruxelles persistă dezacordul privind modalitatea de evitare a unui regim strict al frontierei dintre Republica Irlanda, membră a Uniunii Europene, şi Irlanda de Nord, provincie a Regatului Unit. Theresa May a propus un aranjament vamal temporar pentru întreg Regatul Unit, dar susţinătorii Brexit din cadrul Partidului Conservator vor ca britanicii să poată decide până când se va aplica înţelegerea respectivă.

Un ministru din cabinetul de la Londra, citat de ziar, a declarat că "acesta este momentul ca ea Theresa May să se confrunte cu Bruxellesul şi să spună clar că este nevoie de un compromis, sau vom ieşi din UE fără un acord".

Neînţelegerile din cadrul guvernului britanic au determinat deja anul acesta demisiile mai multor miniştri din cabinet (seniori) şi din afara acestuia (juniori). Printre aceştia, Boris Johnson (externe) şi David Davis (ministru pentru Brexit). Vineri, a demisionat şi ministrul junior al transporturilor Jo Johnson, fratele mai mic al lui Boris Johnson.

"Marea Britanie se află în pragul celei mai mari crize de după al doilea război mondial", a subliniat într-un comunicat Johnson, fost ziarist la Financial Times care a votat la referendumul din 2016 pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

"Dat fiind că realitatea Brexitului s-a dovedit a fi departe de ce s-a promis, soluţia democratică este să i se dea ultimul cuvânt publicului", a menţionat Johnson, al 14-lea oficial care demisionează din guvernul May de la alegerile anticipate din iunie anul trecut, când conservatorii au pierdut majoritatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel