British Airways scoate la vânzare mii de OBIECTE din inventar
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
British Airways scoate la vânzare mii de OBIECTE din inventar
British Airways scoate la vânzare mii de OBIECTE din inventar
Compania aeriană British Airways a început luni să scoată la vânzare mii de obiecte din inventar, de la cărucioare pentru băuturi şi veselă destinată pasagerilor de la clasa business până la papuci şi prosoape, informează BBC.

Decizia vine la câteva luni după ce British Airways a scos la licitaţie o parte din operele de artă din birourile sale, inclusiv o lucrare a lui Bridget Riley în valoare de peste un milion de lire sterline.

Profiturile înregistrate în alţi ani de British Airways s-au evaporat iar compania a fost nevoită să elimine mai multe mii de locuri de muncă ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus asupra călătoriilor cu avionul. Luna trecută, firma mamă a British Airways, grupul IAG, a raportat pierderi de 5,1 miliarde de lire sterline în primele nouă luni din 2020, o schimbare dramatică faţă de profitul de 1,6 miliarde de lire sterline înregistrat în perioada similară a lui 2019.

Covid-19. Iohannis a explicat cine vor fi primii vaccinați

Însă British Airways insistă că ultima sa operaţiune de vânzări nu se datorează faptului că trebuie să economisească fiecare bănuţ. Modificarea mixului de avioane din flota sa şi a serviciilor din cabină, la care se adaugă posibilitatea ca British Airways să funcţioneze la o turaţie redusă până la revenirea traficului aerian, înseamnă că depozitele sale sunt pline cu obiecte care nu vor fi utilizate niciodată.

Deşi evenimentul care a demarat luni nu seamănă cu vânzarea argintăriei unei familii, British Airways va încerca totuşi să scape de mai multe stive de veselă de porţelan de calitate, inclusiv farfurii, boluri de supă şi sosiere.

Carolina Martinoli, director de brand la British Airways, spune că este pentru prima dată când compania aeriană a organizat o astfel de vânzare. "Ştim că aceste obiecte speciale vor zbura de pe rafturi şi suntem încântaţi să le oferim la timp pentru Crăciun, astfel încât oamenii să dispună de oportunitatea de avea o sărbătoare memorabilă în acest an dificil", a spus Carolina Martinoli.

Rob Burgess, de la site-ul web www.headforpoints.com, spune că reacţia iniţială în rândul celor care utilizează site-ul său este că există un apetit ridicat pentru a cumpăra ceva. Cel mai rapid ar urma să se vândă cutiile de metal utilizate în bucătăriile avioanelor, motivul fiind faptul că oamenii au astfel şansa "de a pune mâna pe unele obiecte neobişnuite", crede Rob Burgess.

Obiectele din avioane pot fi foarte populare în rândul amatorilor de suveniruri. De exemplu, produsele din avioanele Concorde sunt cele mai căutate. Faimoasele vârfuri din vârful avioanelor Concorde se vând pentru sute de mii de lire sterline în rarele ocazii când sunt scoase la licitaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel