Budăi îi răspunde lui Orban. Reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă?
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Budăi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj
Marius Budăi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj
Ministrul demis al Muncii a lansat un atac la adresa preşedintelui Partidului Naţional Liberal, premierul desemnat Ludovic Orban, după ce acesta a criticat intenţia social-democraţilor de majorare a salariului minim net pe economie cu 100 de lei.

Marius Budăi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că o 'creştere a salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate', subliniind că 'Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri'.

Marius Budăi: Vor impozita și tăia pensiile iar salariul minim îl vor desființa

'Când ţi-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni şi când ai obţinut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poţi înţelege valoarea muncii cinstite. Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanţe mari atât la capitolul economie, cât şi la capitolul istorie. Şi nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim. Aşa că o să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurca mai bine. Ar trebui să ştie domnul Orban că, din toate ţările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar şi cel mai mare nivel al emigraţiei forţei de muncă. Domnule Orban, ia vedeţi, reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă? Creşterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. Dar domnul Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset', a scris Marius Budăi.

Declaraţia acestuia vine după ce Ludovic Orban a afirmat, marţi, că 'decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim'. 'Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu...Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament', a spus premierul desemnat. Ministrul demis al Muncii a anunţat, marţi, că Executivul va pune de miercuri în transparenţă o hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel