Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
Profesorul universitar consideră că, în varianta actuală, bugetul este plin de promisiuni, toată lumea primește bani, totul se dezvoltă, dar nicăieri nu scrie de unde vor veni fondurile necesare.
Miracolul economic!
În opinia expertului, acest proiect este „o dovadă clară că însuși la nivelul Guvernului se știa că acest buget nu e realist. E o utopie, o dorință fără putință, că acum nimic din ce se spune în buget nu poate fi realizat. Eu sunt foarte mulțumit că poate am șansa acum, la vârsta asta, să văd un miracol economic de tip japonez, adică să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Japona… miracolul economic!!”, a declarat Mircea Coșea în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune B1TV.
Adică, a explicat profesorul, ”să fie un buget care să respecte ce-și propune Guvernul. Acum e absolut o utopie. Acest buget e plin de promisiuni extraordinar de generoase, totul crește totul se dezvoltă, tot e înfloritor, toți trăiesc mai bine, toți primesc mai mulți bani.
Ce nu se spune
Un singur lucru nu se spune: de unde se iau acești bani și dacă există acești bani”, a continuat specilistul, întrebându-se ”cum putem spune că o să avem o creștere economică de 3,4%, a doua din Europa? Păi ce știm noi ce-o să fie în Europa? Cum să pun bază pe cifra impactului pensiilor la rectificare, când noi nu am făcut rectificarea. Ce facem? Inventăm?”, subliniat Mircea Coșea.
Vor veni bani scumpi
„Vă dați seama ce improvizație s-a făcut, ce amatorism e acolo? Un buget într-o țară civilizată se face în octombrie. Cel târziu la începtul lui noiembrie intră în discuție. Se fac rulări pe modele. Se fac testări, fel de fel de analize. Noi am făcut bugetul în două zile în care dl ministru săracu’ de el a dormit pe scaun în minister”, a afirmat Mircea Coșea.
Potrivit spuselor sale, ”Guvernul știe că acest buget este un fals. Iar acest fals ne va costa. Poate pe ei nu atât de mult, cât ne costă pe noi, pentru că tot ce ni se promite acolo este irealizabil. Iar dacă va fi realizabil și, probabil, va fi, pentru că vin alegerile, banii vor veni din altă parte. Vor veni bani scumpi, care care ne obligă pe termen lung să fim sclavii unor dobânzi enorme. Nu se poate așa ceva!”, a concluzionat profesorul de economie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Declinul social-democraților...
Guvernul s-a decis în privința...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...