Dăianu, avertisment privind deficitul României: Dacă facem greşeli mari vom fi pedepsiţi
Pieţele financiare şi-ar putea...
UE caută alternative la gazele din Rusia, după invadarea Ucrainei.
Vorbind la o întâlnire cu preşedintele azer Ilham Aliev, Radev a declarat că patru state membre UE şi-au oferit reţelele pentru a permite livrări mai rapide şi mai ieftine de gaze azere către centrul, vestul şi sudul Europei.
În iulie, Comisia Europeană a semnat un memorandum de înţelegere cu Azerbaidjan pentru dublarea importurilor de gaze naturale azere la cel puţin 20 miliarde metri cubi (bcm) pe an, până în 2027.
"În următorii ani vom vedea cel puţin o dublare a producţiei şi a exporturilor către Europa. Trebuie să avem resurse", le-a spus jurnaliştilor Ilham Aliev, subliniind că ţara sa este de mult timp un partener şi un furnizor de încredere.
Conducta Trans-Adriatică (TAP) a transportat anul trecut peste 8 bcm de gaze azere spre ţări din Europa, cum ar fi Italia. Azerbaidjanul intenţionează să majoreze anul acesta exporturile cu 40%, la 11,2 bcm.
Preşedintele Bulgariei a declarat că o altă rută ar putea di mai rapidă şi mai ieftină pentru a transporta unele din volumele suplimentare.
"Ceea ce se oferă acum va permite transportul imediat al gazelor azere prin reţelele integrate de gaze ale acestor ţări", a explicat Radev.
Acesta a adăugat că va discuta ideea cu alţi lideri din Balcani şi cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, care soseşte sâmbătă la Sofia, pentru inaugurarea interconectorului de gaze Grecia - Bulgaria. Acesta va transporta iniţial un miliard metri cubi de gaze azere pe an către Bulgaria.
"Sunt sigur că astfel nu doar gazele azere vor ajunge în Bulgaria dar şi în Europa vor sosi volume mai mari şi va fi sprijinită securitatea energetică a continentului european per ansamblu", a declarat Aliev.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...
Angela Merkel și-a scris memoriile. ”Libertate” se...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...