Bulgarii nu închid în totalitate traficul pe "Podul Prieteniei", Giurgiu - Ruse, din 9 iulie
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Vama Giurgiu - Ruse
Vama Giurgiu - Ruse
CNAIR anunţă că partea bulgară va închide, pe Podul Giurgiu-Ruse, câte o bandă și se va circula alternativ pe cealaltă, începând din 9 iulie. 

Venind cu precizări legate de circulația pe Podul Giurgiu-Ruse, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că drumarii bulgari vor închide câte o bandă pentru reabilitarea Podului de la Giurgiu - Ruse şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă.

Precizările CNAIR vin în urma informaţiilor transmise de directorul general al companiei, Cristian Pistol, într-o conferinţă de presă, potrivit cărora Podul de la Giurgiu - Ruse, administrat dual, va fi închis în totalitate pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie.

"Din informaţiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informaţi că, pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă", se arată într-o postare a CNAIR, pe pagina proprie de Facebook.

Anterior, Pistol declarase că ”am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare. Sunt alte rute alternative, inclusiv cu bacul, celălalt pod de la Calafat-Vidin - şi mai avem legăturile din Călăraşi, tot cu bacul. Podul va fi închis complet, nu se va folosi timp de două luni, aşa cum a anunţat partea bulgară, însă vom vedea cât vor dura aceste lucrări", a preciza directorul CNAIR adresându-se presei.

Într-o informare din 28.06.2024, adresată prefectului judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, referitor la începerea lucrărilor de construcţie şi reparaţii pe tronsonul bulgar al "Podului Dunării de lângă Ruse", prefectul regiunii, Dragomir Draganov, spune că reparaţiile sunt aşteptate să înceapă în perioada 9 - 11 iulie, când va fi pusă în funcţiune organizarea temporară a traficului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

20 mld. euro pentru agricultura românească, până în 2027

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al...

Grecia, NU! Spania, NU! Dar de ce Norvegia?

În nordul continentului european, țări precum Norvegia...

Benzina și motorina s-au ieftinit în prima zi din weekend

Fără o direcție clar conturată. Cam așa a evoluat...

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste 35 de smartphone-uri

Anul acesta, nu mai puțin de 35 de smartphone-uri vor...

Bursa de la București încheie săptămâna cu optimism

Titlurile Băncii Transilvania, cele mai tranzacționate. 

Prețul aurului atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună

Prețul aurului a urcat vineri la cel mai ridicat nivel...

În Portugalia, avantaje fiscale pentru străini

Noul guvern de dreapta al Portugaliei caută o formulă...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz evită o gravă criză

A fost la un pas, dar a scăpat. Grație unui acord cu...

Şedinţă de politică monetară BNR. Decizie privind dobânda

Banca Naţională are programată, pentru astăzi, o...


pixel