Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi. Cotaţiile zilei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 30,958 milioane de lei (6,284 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,57%, până la 11.718,48 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere cu 0,58%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe plus cu 0,45%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,03% din valoare.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,24%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a urcat cu 0,73%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, s-a apreciat cu 0,29%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 7,20 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 3,72 milioane de lei, şi de cele ale OMV Petrom - 3,52 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SIF Hoteluri (+15%), Ves SA (+11,80%) şi Aages (+7,19%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Romcab (-11,33%), Dafora (-5,26%) şi Farmaceutica Remedia (-3,79%).

 

Citeşte şi: Acțiunile Paramount iau avânt după intervenția lui Warren Buffett

 

Acțiunile Paramount Global a crescut după ce Berkshire Hathaway Inc. a investitorului Warren Buffett și-a majorat participația la compania de divertisment la 15%, devenind cel mai mare deținător de acțiuni de clasă B ale acesteia.

Berkshire Hathaway a cumpărat încă 12,8 milioane de acțiuni, potrivit unui document depus luni la Comisia pentru valori mobiliare și burse. Acțiunile cu drept de vot de clasă A ale Paramount sunt controlate de National Amusements, holdingul de familie al președintelui Shari Redstone.

Paramount a urcat cu până la 9,2% ca în tranzacțiile de marți de la New York, un impuls pentru o acțiune care a pierdut 39% din valoarea sa în acest an până la închiderea de luni. Buffett, care a cumpărat o participație de 11% în luna mai, este posibil să își fi majorat participația într-un pariu că părintele CBS, Nickelodeon și MTV va deveni o țintă de preluare, a declarat un analist al Bloomberg Intelligence.

"În pofida pașilor solizi în materie de streaming, Paramount este o țintă de speculații de tranzacție, având în vedere dimensiunea digerabilă, capacitățile de producție de conținut și succesul în materie de streaming, ceea ce credem că este motivul principal pentru care Berkshire și-a majorat participația", a scris analistul Geetha Ranganathan. "Tendințele Linear-TV se înrăutățesc rapid, iar Paramount se confruntă cu un viitor incert, cu 56% din veniturile sale legate de ecosistemul TV".

Acțiunile Paramount s-au prăbușit pe 2 noiembrie, după ce profitul și vânzările sale au fost inferioare estimărilor de pe Wall Street, pe fondul unor venituri slabe din publicitate. Creșterile din publicitatea politică și prețurile din afacerea sa TV nu au fost suficiente pentru a compensa scăderea numărului de impresii și a monedei străine, a declarat compania, iar veniturile din publicitate în afacerea direct la consumator au ratat, de asemenea, estimările analiștilor.

Paramount+ al companiei, serviciul de streaming cu cea mai rapidă creștere din SUA, are acum 46 de milioane de abonați, după un plus net de 2,7 milioane în ultimul trimestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel