Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,21%, până la 12.393,06 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere de 0,16%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe plus cu 0,38%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,55%.
Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,31%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 1,22%.
Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a pierdut 0,09% din valoare.
Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Nuclearelectrica, cu 6,39 milioane de lei, urmate de titlurile Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 3,56 milioane de lei, şi de cele ale OMV Petrom - 3,52 milioane de lei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societatea de Construcţii Napoca (+14,84%), COMCM (+11,19%) şi Prefab (+7,83%).
Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile SIF Hoteluri (-14,95%), Dafora (-10%) şi Oila Terminal (-8,62%).
Preţul barilului de petrol a scăzut vineri, după ce cotidianul Wall Street Journal a informat că în interiorul Emiratelor Arabe Unite se poartă discuţii cu privire la o ieşire din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.
În jurul orei 14:12 GMT, cotaţia ţiţeiului Brent era în scădere cu 1,57 dolari, sau 1,8%, până la 83,18 dolari per baril. Similar, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1,52 dolari, sau 1,9%, până la 76,64 dolari per baril.
Pe parcursul acestei săptămâni preţul petrolului a fost impulsionat de datele economice pozitive venite din China, care au alimentat speranţele referitoare la o creştere a cererii de petrol, însă aceste creşteri au fost şterse vineri.
"Principalul factor este ştirea din WSJ, îngrijorările fiind că asta ar putea afecta acordul de reducere a producţiei OPEC. Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită sunt cele două ţări cu capacităţi de rezervă semnificative", susţine analistul UBS, Giovanni Staunovo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...