Bursa de Valori București, roșu pe linie
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Busa de la BUcurești s-a prăbușit / Foto: Arhivă
Busa de la BUcurești s-a prăbușit / Foto: Arhivă
Bursa de Valori București a deschis pe roșu în această dimineață în contextul războiului declanșat în urma invaziei desfășurate de Rusia în Ucraina.

Cele mai accentuate scăderi ale acțiunilor au fost înregistrate de:

Digi Communications N. V. -5,61

MedLife S.A. - 5,73

One United Propreties - 6,67

Sphera Franchise Group - 5,06.

Război în Ucraina. Piețele se prăbușesc iar prețul aurului a explodat

Indicii au înregistrat și aceștia scăderi pe linie

BET -3.11%,  BET-BK -3.56%,  BET-FI -3.16%,  BET-NG -2.58%,  BET-TR -3.12%,  BET-TRN -3.12%,  BET-XT -3.12%,  BET-XT-TR -3.13%,  BET-XT-TRN -3.13%,  BETAeRO -4.87%,  BETPlus -3.14%,  RTL -2.74%.

Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau UCM Reşiţa (+14,94%) iar în scădere erau acţiunile Impact Developer&Contractor (-14,18%), Cemacon (-12,95%) şi Alumil Rom Industry (-12,92%).

Evoluţia de joi dimineaţa a Bursei de la Bucureşti este în ton cu evoluţia principalelor burse europene, după ce Rusia a lansat un atac militar împotriva Ucrainei.

Potrivit AFP, la scurt timp de la debutul tranzacţiilor, Bursa de la Paris înregistra o scădere de 4,19%, Bursa de la Frankfurt era în scădere cu 4,39%, iar cea de la Londra afişa o scădere de 2,55%. Indicele european de referinţă Eurostoxx 50 înregistra şi el o scădere de 3,52%.

Scăderea mai modestă a indicelui Bursei de la Londra, comparativ cu alte burse europene, se datorează creşterii explozive a preţului petrolului, care a dus la aprecierea titlurilor companiilor producătoare de materii prime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel