Bursele europene și-au regăsit pofta de creștere
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bursele europene au revenit pe creștere după aflarea rezultatelor alegerilor de la jumătatea mandatului, care nu au furnizat surprize. Tendința a fost stimulată inclusiv de cifrele încurajatoare afișate de întreprinderi, dar și de accelerarea producției industriale în Germania.

Democrații au câștigat majoritatea în Camera reprezentanților, în timp ce republicanii și-au păstrat Senatul. Scrutinul de marți, 6 noiembrie, pune astfel capăt controlului deținut de Donald Trump și de republicani asupra Congresului, ceea ce îndepărtează perspectiva unui avans fiscal major.

Prin urmare, indicele francez CAC 40 a progresat cu 1,36%, la 5,144,11 puncte, la un volum de afaceri de 1 miliar de euro. La Londra, indicele Footsie a câștigat 1,22%, la Bursa din Frankfurt, Dax a recuperat 1,08%.

Noul Congres, care își va intra în atribuțiuni începând cu ianuarie 2019, va fi, prin urmare, divizat. În condițiile în care camera inferioară se va afla mâna democraților, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2010, analiștii anticipează un blocaj legislativ în cursul următorilor doi ani.

Având însă de partea lui Senatul, președintele Donald Trump va putea, în opinia observatorilor, să mențină linia dură angajată în relațiile cu China, păstrând tarifele vamale fără a cere neapărat aprobarea Congresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel