Bursele lumii. Europa și Asia, evoluții contrastante
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Bursa de Valori Bucureşti a deschis în CREȘTERE şedinţa
Bursa de Valori Bucureşti a deschis în CREȘTERE şedinţa
Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 0,72%, pe fondul sporirii încrederii companiilor nipone în redresarea economiei, în timp ce Bursa de la Londra închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,86%

Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 0,72%, pe fondul sporirii încrederii companiilor nipone în redresarea economiei, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 29.388,87 puncte, în creştere cu 210,07 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, informează Agerpres.

Seul - Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 0,60%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 3.087,40 puncte, în creştere cu 25,98 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

Wall Street a închis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, investitorii aşteptând detalii privind planul preşedintelui american, Joe Biden, de a investi aproximativ 2.000 de miliarde de dolari în infrastructură. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,26%, ajungând la valoarea de 32.981,55 puncte, în scădere cu 85,41 puncte.
Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,36%, ajungând la valoarea de 3.972,89 puncte.
Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 1,54%, ajungând la valoarea de 13.246,87 puncte.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna mai a scăzut cu 1,39 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 59,16 dolari.

Citește și: Biden a pus gând rău gigantului AMAZON
Londra - Bursa de la Londra închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,86%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 6.713,63 puncte, în scădere cu 58,49 puncte , transmite Reuters.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai a scăzut cu 0,60 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 63,54 dolari.

Frankfurt - Bursa de la Frankfurt a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,01%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 15.008,34 puncte, în scădere cu 0,27 puncte , transmite Reuters.

Paris - Bursa de la Paris a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,34%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 6.067,23 puncte, în scădere cu 20,81 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Bursa din Budapesta a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,94%, indicele BUX a ajuns la valoarea de 44.326,18 puncte. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 15,1 miliarde de forinţi (41,5 milioane euro). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel