Bursele mondiale, în fața unei săptămâni de foc
Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
O săptămână plină de evenimente care, fiecare în parte, ar putea genera o oarecare agitație pe piețele bursiere. 

În Statele Unite vor fi publice datele lunare privind ocuparea forței de muncă, șeful Rezervei Federale va fi audiat în Congres și va fi, de asemenea, „Super Tuesday”, ar și discursul despre starea națiunii a președintelui Joe Biden. Pe Bătrânul Continent, ședința de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) și bugetul britanic vor fi subiectele dominante

1. Locuri de mună, inteligența artificială și FED

Sezonul trimestrial al rezultatelor corporative din Statele Unite abia s-a încheiat, investitorii nu vor avea timp să respire: o audiere a președintelui Rezervei Federale Americane (Fed), Jerome Powell, este programată miercuri în fața Comisiei de Finanțe a Camerei Reprezentanților și joi în fața Comitetului Bancar al Senatului. Tot joi, președintele Joe Biden își va rosti discursul privind starea Uniunii.

Cifrele privind ocuparea forței de muncă din SUA pentru februarie vor fi apublicate vineri. Economiștii consultați de Reuters se așteaptă ca economia SUA să creeze 188.000 de noi locuri de muncă în februarie, după un nivel stratosferic de 353.000 de locuri de muncă create în ianuarie.

2. „Super Tuesday”

Prin vot se vor decide candiții Partidului Democrat și Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Un eveniment care va evidenția diviziunile politice și provocările cu care se confruntă America. Joe Biden și Donald Trump sunt favoriții în taberele lor respective.

A revenit și problema plafonului datoriei. Congresul SUA a aprobat joi o măsură provizorie pe termen scurt pentru a evita o închidere parțială a administrației federale, dar numai pentru o săptămână.

3. China 

Deschiderea, marți, în China, a sesiunii anuale a Congresului Național al Poporului, Parlamentul chinez, alimentează speranțe mari că a doua cea mai mare economie a lumii va adopta noi măsuri de redresare, în timp ce sectorul său imobiliar cheie se află în criză, consumul în berpi și economie în deflație.

Problema de această dată depășește stabilirea obiectivului tradițional de creștere a produsului intern brut (PIB), care, fără îndoială, va fi încă de 5% pentru acest an.

4. BCE

BCE se reunește joi și se va concentra asupra a ceea ce spun oficialii băncii centrale că este prea devreme pentru a discuta o reducere a ratei dobânzii sau dacă relaxarea monetară este acum posibilă.

Banca Centrală Europeană a lăsat ratele cheie neschimbate din septembrie, dar în același timp a respins ideea unei prime reduceri iminente. Instituția notează că, în timp ce inflația generală este în scădere, presiunile salariale rămân ridicate. În general, instituția de la Frankfurt intervine după banca centrală americană.

5. Marea Britanie

Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt, care va prezenta bugetul miercuri, se va confrunta cu ecuația dificilă de a anunța reduceri de taxe fără a provoca turbulențe pe piețele obligațiunilor. Acest lucru ar sprijini campania premierului Rishi Sunak, din Partidul Conservator, aflat mult în urmă în sondajele Partidului Laburist, în vederea alegerilor legislative care vor avea loc până în ianuarie 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel