BVB închide în scădere. Cele mai tranzacționate acțiuni, Banca Transilvania și Romgaz
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Bursa de Valori București
Bursa de Valori București
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, cu tranzacţii în valoare de 108,679 milioane de lei (21,967 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,04%, până la valoarea de 12.807,55 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a închis pe minus cu 0,06%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,03%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,23%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa pe plus cu 0,06%, iar BET-NG, care evaluează cele zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,8%.

Bursa de la București a înregistrat o pierdere de 908,6 milioane de lei

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 24,952 de milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 17,192 de milioane de lei, şi de titlurile Nuclearelectrica (15,348 milioane lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Artego, care s-au apreciat cu 11,21%, urmate de cele ale Altur (+5,26%) şi de titlurile Alumil Rom Industry (+2,53%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Carbochim (-6,67%), UAMT (-4,85%) şi Romcab (-4,05%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel