CABLEBUS, telegondola pentru transportul în COMUN din această CAPITALĂ
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Telegondola, care face legătura între cartierele Cuautepec şi Indios Verdes, poate transporta până la 5.000 de persoane pe oră între şase staţii.
Telegondola, care face legătura între cartierele Cuautepec şi Indios Verdes, poate transporta până la 5.000 de persoane pe oră între şase staţii.
Un sistem de telegondole care poate transporta zilnic mii de navetişti a fost inaugurat săptămâna aceasta în Ciudad de Mexico, unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate oraşe din lume.

Sistemul de transport pe cablu din capitala Mexicului are o lungime de 9,2 kilometri și este compus din 377 de telegondole care pot transporta fiecare câte 10 pasageri. Sistemul a fost pus în funcţiune luni şi va scurta timpii de călătorie pentru mii de persoane care merg la muncă în nordul metropolei, a cărei populaţie totalizează 23 de milioane de locuitori.

Spre deosebire de autobuze şi metrou, unde mişună hoţii de buzunare, pasagerii noului "Cablebus" beneficiază de scaune confortabile, de spaţiu pentru picioare, de aer condiţionat şi de Wi-Fi.

Telegondola, care face legătura între cartierele Cuautepec şi Indios Verdes, poate transporta până la 5.000 de persoane pe oră între şase staţii, potrivit biroului de presă al primarului oraşului, Claudia Sheinbaum, care intenţionează să deschidă o a doua linie în estul metropolei.

Citește și: Unii români au descoperit MINERITUL...pe BANI MULȚI și ILEGAL

Un alt sistem de telegondole a fost inaugurat în 2016 în Ecatepec, chiar la nord de capitală, o zonă afectată de criminalitate, cu o infrastructură de transport deficitară.

Iniţiative similare au fost implementate şi în alte oraşe din America de Sud, inclusiv în La Paz şi în El Alto din Bolivia, care beneficiază de un sistem de transport pe cablu pe o distanţă de 32 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel