Horia Constantinescu a precizat că ANPC nu poate stabili care este prețul corect, pentru că ”la nivel european, comerțul este liber”.”Aș vrea să fie foarte clar că noi nu putem stabili care este prețul mic, mijlociu sau mare pentru niciunul din produse, pentru că, la nivel european, comerțul este liber. Atâta timp cât informarea este pusă corect și transparent la dispoziția consumatorului, cu siguranță fiecare își asumă cu ce preț va comercializa produsele.
Să nu facem o concluzie cu situația de la momentul sancționării comerțului cu combustibil, pentru că acolo vorbeam de cu totul altceva, iar abordarea a fost total diferită”, a spus Horia Constantinescu.
El a primit și un ”cadou” de la oamenii nemulțumiți de creșterea prețurilor din ultima perioadă. Aceștia i-au trimis un bax de ulei, gest pe care șeful ANPC îl consideră ”năstrușnic”. ”Am stat de vorbă cu piața online care a fost intermediară acestui cadou năstrușnic. Este clar că ar trebui ca astfel de lucruri să nu se poată întâmpla. Sunt situații în care poate alții vor primi cadouri mult mai nepotrivite.
Trebuie să găsim o formulă prin care, printr-un cod transmis prin pretinsul telefon folosit de glumeț, să primească un cod tocmai pentru a avea datele necesare, și aici mă refer la operatorul economic, pentru a putea fi puse la dispoziția autorităților”, a spus directorul ANPC despre cadoul primit.
Citește și Criză alimentară. Mircea Coșea: Importăm 70% din mâncare! Măsuri urgente așteptate de fermieri
”Mi-ar fi plăcut măcar să fi primit și niște saci de cartofi și atunci se justifica să gestionăm mult mai bine cei 40 de litri de ulei, dar venind numai uleiul a trebuit să returnez expeditorului”, a adăugat amuzat Horia Constantinescu.
Pe de altă parte, el a menţionat că în prezent instituţia lucrează la modificarea unor acte normative care să permită ANPC autofinanţarea.
"Lucrăm la proiectul evaluării activităţii, pentru că ne dorim aliniere din punct de vedere al dotărilor al fiecăruia dintre comisariate. Lucrăm la acest moment la elaborarea sau modificarea unor acte normative, pentru că aşa cum alte autorităţi pot obţine venituri din consiliere, din sfaturi, din avizare, şi această autoritatea trebuie să aibă dreptul de a se autofinanţa pentru anumite segmente. Suntem într-o avansată discuţie cu colegii de la Metale Preţioase, o sursă importantă de venit atât pentru Guvern, dar ne dorim s-o facem sursă importantă de venit şi pentru autoritatea noastră. Încercăm la acest moment să punem pe masa Guvernului faptul că şi noi contăm din punct de vedere al încasărilor, pentru a putea obţine acordul dânşilor pentru a gestiona măcar parte dintre venituri şi să avem un orizont de timp mai mult decât rezonabil până la care vom putea asigura toate cele necesare. Sunt multe proiectele la care se lucrează, dar le-am spus pe cele care sunt deja avansate, care sunt în procedură de atribuire sau în procedură de evaluare a colegilor de la Juridic, pentru a putea fi puse pe masa Guvernului", a declarat Horia Constantinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...