Câinii militari, dotați cu ochelari de realitate augmentată
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Câinii vor primi instrucțiuni și comenzi prin ochelarii de realitatea augmentată
Câinii vor primi instrucțiuni și comenzi prin ochelarii de realitatea augmentată
Câinii militari ar putea transmite în curând imagini live prin ochelari de realitate augmentată către dresorii lor care se află în altă parte, la adăpost..

Sistemul se bazează pe tehnologia Microsoft Hololens și a fost creat de A.J. Peper, fondatorul firmei Command Sight din Seattle. Acesta a adăugat o componentă optoelectronică, care transformă lumina în energie electrică și invers, la o pereche de ochelari Rex Specs care sunt deja utilizați pentru protecția ochilor caninilor militari.

Ochelarii de protecție sunt echipați cu un indicator vizual prin intermediul căruia manipulatorii pot direcționa câinele către un anumit loc. Pe baza imaginilor primite de instructor, aceștia ar putea direcționa câinele spre următorul punct de interes.

Câinii militari sunt folosiți pentru a depista narcotice, a verifica prezența explozibililor și materialelor periculoase, pentru a ajuta la operațiuni de salvare și chiar pentru a angaja combatanți inamici, ca atunci când un câine militar american a ajutat la depistarea liderului statului islamic Abu Bakr al-Baghdadi.

Siria. Confruntare militară directă între SUA și Rusia VIDEO

Câinii din armata SUA sunt în prezent direcționați prin semnele pe care instructorii acestora le fac cu câinele, în care instructorul trebuie să rămână în perimetrul vizual al câinelui sau prin indicatori cu laser ceea ce pune militarii în pericolul de a fi depistați.

Cealaltă metodă de instruire este prin comunicarea audio folosind o cameră și un walkie talkie plasat pe câine. Totuși, această metodă nu a fost suficient de fiabilă din cauza confuziei pe care o creează unui câine.

În prezent, prototipul este cablat, iar câinele trebuie ținut în lesă, dar cercetătorii lucrează pentru a-l face dispozitivul fără fir.

„Realitatea augmentată funcționează diferit pentru câini decât pentru oameni”, a spus dr. Stephen Lee, un om de știință senior ARO. „Tehnologia va fi utilizată pentru a oferi câinilor comenzi și nu va reveni câinelui sarcina să lucreze cu dispozitivul, așa cum o face un om ", a adăugat el.

Dezvoltatorii sunt, de asemenea, optimiști în ceea ce privește tehnologia, deoarece ochelarii de protecție sunt deja puși pe câinii militari pentru a-i proteja de intemperii.

Celălalt beneficiu important al sistemului este că, din moment ce camera este montată în ochelarii de protecție, militarul însărcinat cu antrenarea câinele va primi imagini mai bune decât cele pe care sunt obținute de la camerele actuale instalate pe spatele câinelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reducerea dobânzilor: FED nu se grăbește, mai ia o pauză

Rezerva Federală a Statelor Unite a dat tonul: o...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel