Call Center ANAF. La ce număr trebuie să suni şi ce informaţii poţi obţine
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Call Center ANAF, la dispoziţia contribuabililor.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală oferă îndrumare şi asistenţă contribuabililor în domeniul fiscal şi cel al tehnologiei informaţiei prin intermediul Call-Center-ului, la numărul de telefon: 031.403.91.60.

Îndrumarea şi asistenţa contribuabililor/plătitorilor constau în furnizarea de informaţii cu caracter general în legătură cu modul în care aceştia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligaţii de declarare sau de plată.

De asemenea, agenţii Call-center oferă asistenţă contribuabililor şi prin intermediul serviciului de chat în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul ANAF. Prin intermediul Call-center-ului nu sunt oferite informaţii în domeniul contabil.

În situaţia în care în timpul convorbirii telefonice, agenţii Call-center constată că problematica expusă prezintă un grad ridicat de complexitate contribuabilii vor fi îndrumaţi către alte canale prin care pot obţine informaţiile de care au nevoie.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează o serie de proiecte de digitalizare în vederea asigurării conformării voluntare a contribuabililor şi îşi adaptează şi îmbunătăţeşte permanent serviciile pentru a facilita interacţiunea contribuabililor cu
autoritatea fiscală.

 

Citeşte şi: ANAF ia la puricat criptomonedele românilor. 63 de cetățeni au fost luați la ochi de inspectorii fiscului

 

ANAF a demarat un control pentru a verifica veniturile obținute din tranzacții cu criptomonede. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF fac controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor. Au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români.

Potrivit unui comunicat al ANAF, tranzacțiile au fost făcute prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.

Până acum au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români.

„Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro”, se arată în comunicat.

ANAF precizează că au fost identificate și venituri de circa 15 milioane de euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală anunță că vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel