Canada a interzis WeChat şi Kaspersky pe telefoanele mobile achiziționate de Guvern
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Telefon mobil
Telefon mobil
Canada a interzis luni aplicația chineză de mesagerie WeChat și programul antivirus rusesc Kaspersky pe dispozitivele mobile achiziționate de guvern, pe fondul riscurilor de confidențialitate și securitate, dar a declarat că informațiile guvernamentale nu au fost compromise.

Interdicția a fost anunțată în urma unei evaluări efectuate de către șeful departamentului de informații al Canadei, potrivit căreia WeChat, deținut de Tencent, și aplicațiile realizate de Kaspersky, cu sediul la Moscova, "prezintă un nivel inacceptabil de risc pentru confidențialitate și securitate", a precizat într-o declarație Consiliul Trezoreriei Canadei, care supraveghează administrația publică.

Kaspersky s-a declarat surprinsă și dezamăgită și a precizat că decizia a fost luată fără avertisment sau fără ca firma să aibă posibilitatea de a răspunde preocupărilor guvernului.

"Fiindcă nu au existat dovezi sau un proces care să justifice altfel aceste acțiuni, măsurile sunt extrem de nesusținute și reprezintă un răspuns la climatul geopolitic, mai degrabă decât o evaluare cuprinzătoare a integrității produselor și serviciilor Kaspersky", a declarat compania într-un comunicat.

WeChat nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Consiliul Trezoreriei a declarat că nu are nicio dovadă că informațiile guvernamentale au fost compromise, dar metodele de colectare ale aplicațiilor oferă un acces considerabil la conținutul unui dispozitiv, iar riscurile utilizării acestora erau "clare".

"Decizia de a elimina și bloca aplicațiile WeChat și Kaspersky a fost luată pentru a ne asigura că rețelele și datele guvernului Canadei rămân sigure și protejate și sunt în conformitate cu abordarea partenerilor noștri internaționali", se arată în declarație.

Aplicațiile vor fi eliminate luni de pe dispozitivele mobile emise de guvern, iar utilizatorii nu vor avea posibilitatea să le descarce în viitor.

În februarie, Canada a interzis TikTok, aplicația deținută de compania chineză Bytedance, de pe dispozitivele emise de guvern din cauza unor preocupări similare legate de confidențialitate și securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel