Când a apărut, de fapt, SARS-CoV-2? Concluzia este HALUCIANTĂ

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Se confirmă, de fapt, niște speculații mai vechi
Se confirmă, de fapt, niște speculații mai vechi
Noul coronavirus circula în Italia din septembrie 2019, arată un studiu al Institutului Naţional al Cancerului (INT) din Italia, cu sediul la Milano, care semnalează că boala provocată de acest agent patogen s-ar fi putut răspândi în afara Chinei mai devreme decât s-a crezut anterior, informează Reuters şi ANSA duminică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că noul coronavirus şi COVID-19, boala respiratorie pe care o provoacă, nu erau cunoscute înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie. Primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost depistat pe 21 februarie într-un orăşel de lângă Milano, în regiunea de nord a Lombardiei.

Dar descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista ştiinţifică Tumori Journal a INT, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoşi înscrişi într-un studiu de screening al cancerului pulmonar între septembrie 2019 şi martie 2020, au dezvoltat anticorpi la coronavirus cu mult înainte de luna februarie.

Un alt test specific pentru anticorpi la SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena (regiunea Toscana) pentru aceeaşi cercetare intitulată "Detectarea neaşteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia". Acesta a arătat că patru cazuri datând din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive la anticorpi care neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie, a declarat pentru Reuters Giovanni Apolone, coautor al studiului.

Citește și COVID-19. Cine sunt creatorii VACCINULUI care va salva lumea

Aceasta este principala constatare: persoane fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut şi anticorpi capabili să omoare virusul, a spus Apolone. "Înseamnă că noul coronavirus poate circula în rândul populaţiei mult timp şi cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că dispare, ci doar pentru a exploda din nou", a adăugat el.

Cercetători italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă şi gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, un semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ASF avertizează românii asupra unei noi metode de fraudă
Oameni în aeroport / Foto: Freepik
Mugur Isărescu
Showroom auto / Foto: Freepik
Freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Bani / Foto: DCBusiness
Grecia atacă evaziunea cu inteligența artificială
Freepik.com
Foto: Pexels.com
Curtea de Conturi
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Facebook Nicusor Dan
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Wall Street. Foto: Freepik.com
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
ANAF - Declaratia unica
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Vladimir Putin
Analistul economic Adrian Negrescu / FOTO: Facebook
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Guvern sediu
Freepik.com
Cereale / Sursa: Freepik.com

pixel