Când vor fi recalculate PENSIILE. Elena Cristian: Acesta este calendarul real
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian: Din acest MOTIV vrea Turcan sa modifice SALARIUL MINIM
Elena Cristian: Din acest MOTIV vrea Turcan sa modifice SALARIUL MINIM
EXCLUSIV
Elena Cristian intervine în situația "recalculării pensiilor" și explică ce ÎNSEAMNĂ această schimbare și cum îi poate afecta pe pensionarii României.

Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan, referitor la recalcularea celor aproape cinci milioane de pensii de stat a stârnit îngrijorare în rândul pensionarilor, care caută informații despre regulile după care se va face această recalculare. Reguli, care evident, că nu există, mult trâmbițatul proces de recalculare în masă fiind, de fapt, o declarație la televizor a Ralucăi Turcan.

Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor. În zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România”, a declarat Raluca Turcan.

Buget 2021. Elena Cristian: Două întrebări la care premierul Cîțu nu vrea în ruptul capului să răspundă

Ceea ce a anunțat ministrul Muncii este recalcularea recalculării, pentru că orice proces de recalculare a unui drept câștigat ,cum este pensia, trebuie să se facă în baza unei legi.

”Lege care nu există, nici în faza de proiect. Va dura mult până vom avea o nouă lege a pensiilor, în condițiile în care la guvernare se află o coaliție care nu reușește să se înțeleagă nici pe subiecte mai ușurele. Așa că termenul de 12-18 luni pentru recalcularea tuturor pensiilor din România este doar praf în ochii pensionarilor. Guvernul vrea să justifice cumva faptul că nu va majora pensiile și vine cu această poveste pe care am auzit-o de prea multe ori”, a declarat Elena Cristian, redactor sef DC Business.

"O recalculare în actualul context NU poate fi făcută mai devreme de finalul lui 2023. Acesta este calendarul real: 2021, o nouă lege. 2022-2023: organizare și reclalculare pensii. Ceea ce mă face să cred că Raluca Turcan ar vrea să urmeze modelul Liei Olguța Vasilescu. Cea care a finalizat noua lege a pensiilor în an preelectoral, cu aplicare în an electoral. Pare o strategie bună, demnă de urmat, în plan politic.”, a mai punctat Elena Cristian.

Cu toate aceste date pe masă, ce urmează?

”Un an 2021 fără majorări de pensii. Și un an 2022 cu păcăleala unei noi legi. Apoi 2023 cu o nouă lege plină de promisiuni electorale numai bune de adus voturi în 2024. Asta dacă nu se schimbă garda politică.”, a concluzionat Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel