Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi că a atribuit contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului.
Nicuşor Dan explică, într-o postare pe Facebook, că procedura de achiziţie publică a fost împărţită în patru loturi.
Primul presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii, prin care se va lega linia 32 de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21 spre Strada Sfânta Vineri. Acest lot a fost atribuit companiei Metroul SA. Valoarea studiului de fezabilitate este de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.
Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, printr-o extindere cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi Str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Haţieganu - Şos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică. Acest studiu de fezabilitate a fost atribuit tot companiei Metroul SA, cu o valoare de 3.977.000 lei fără TVA, termenul de elaborare fiind tot de 9 luni.
Prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între Str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa este în lotul 3. Studiul a fost atribuit companiei Intergroup Engineering SRL, cu o valoare de 1.276.041,67 lei fără TVA. Termenul de elaborare este de 9 luni.
Lotul 4 prevede extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din Str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum şi a fost atribuit companiei Intergroup Engineering SRL. Studiul de fezabilitate costă 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este, de asemenea, de 9 luni.
Citește și:
Primăria Capitalei împrumută 185 de milioane de lei. Pentru ce vor fi folosiți acesști bani
Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a avizat favorabil contractarea de către Municipiul Bucureşti a unei finanţări rambursabile în valoare de 185 de milioane de lei, bani care urmează să fie folosiţi inclusiv pentru reabilitarea sistemului de termoficare.
Consilierii generali ai Capitalei s-au întrunit vineri în şedinţă de îndată, pentru a aproba modificările aferente în cadrul bugetului.
Conform raportului de specialitate, Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a avizat favorabil, pe 8 septembrie, contractarea de către Municipiul Bucureşti a unor finanţări rambursabile în valoare totală de 185 de milioane de lei şi tragerea integrală a acestor finanţări în anul 2022. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...