Cardul european de sănătate. Se schimbă regulile
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Cardul de sănătate este în continuare inutil
Cardul de sănătate este în continuare inutil
Adoptat în octombrie de Senat, proiectul de lege privind modificarea și completarea legii 95 din 2006 prevede, printre altele, dublarea perioadei de valabilitate a cardului europen de sănătate. 

Pentru a intra în vigoare, actul normativ are nevoie de votul depuților și de publicarea lui în Monitorul Oficial. Inițiativa legislativă propune ca valabilitatea cardului european de sănătate, ce poate fi folosit de români care sunt asigurați în țară în cazul de ședere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, să fie prelungit de la un an, cât este în prezent, la doi.

Este pentru a doua oară când valabilitatea acestui card se prelungită. Prima dată s-a întâmplat în 2006, când prelungirea a fost de la șase luni la un an.

Trebuie precizat că acest card nu poate fi folosit pe teritoriul României, el având efect doar în celelalte state membre UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel