Pe ordinea de zi se mai află şi un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HG nr. 1017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.
Proiectul de HG prevede trei modalităţi alternative de acordare a facilităţilor de transport şi anume:
- acordarea de bonuri de carburant pe suport hârtie;
- bonuri valorice pe suport electronic denumite carduri de carburant;
- decontarea bonurilor fiscale de combustibil.
”... se aprobă modalitatea de decontare a carburantului, de acordare de bonuri de carburant pe suport hârtie, a bonurilor valorice pe suport electronic în vederea deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii şi faptul că actualizarea sumelor prevăzute la art. 24, alin. (9) se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în funcţie de indicele de inflaţie", se arată în nota de fundamentare.
Guvernul va analiza spre aprobare şi o serie de acte normative referitoare la măsuri privind revendicările formulate de transportatori şi fermieri.
- Proiect de ordonanţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat de sprijinire a întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.
- Alte două proiecte de ordonanţă supuse analizei vizează modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul transportului rutier şi, respectiv, modificarea şi completarea OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.
- Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr.1 la OUG nr. 84/2003 pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Administraţia Naţională a Drumurilor din România".
- Proiect de ordonanţă de urgenţă privind amânarea punerii în aplicare a Deciziei (UE) 2022/197 a Comisiei din 17 ianuarie 2022 de stabilire a unui marcaj fiscal comun pentru motorine şi kerosen.
- Proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionarii efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...