Carduri de carburant, bonuri fiscale, răspunsul Guvernului la problemele transportatorilor
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Pompă de benzină / FOTO: Freepik
Pompă de benzină / FOTO: Freepik
Guvernul urmează să aprobe joi, prin ordonanţă, măsuri în domeniul transporturilor şi pentru eficientizarea implementării proiectelor de infrastructură în domeniu, urmând să fie modificată OUG nr. 83/2016.

Pe ordinea de zi se mai află şi un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HG nr. 1017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.

Proiectul de HG prevede trei modalităţi alternative de acordare a facilităţilor de transport şi anume: 

- acordarea de bonuri de carburant pe suport hârtie

- bonuri valorice pe suport electronic denumite carduri de carburant;

- decontarea bonurilor fiscale de combustibil

”... se aprobă modalitatea de decontare a carburantului, de acordare de bonuri de carburant pe suport hârtie, a bonurilor valorice pe suport electronic în vederea deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii şi faptul că actualizarea sumelor prevăzute la art. 24, alin. (9) se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în funcţie de indicele de inflaţie", se arată în nota de fundamentare.

Guvernul va analiza spre aprobare şi o serie de acte normative referitoare la măsuri privind revendicările formulate de transportatori şi fermieri.

- Proiect de ordonanţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat de sprijinire a întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

- Alte două proiecte de ordonanţă supuse analizei vizează modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul transportului rutier şi, respectiv, modificarea şi completarea OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

- Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr.1 la OUG nr. 84/2003 pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Administraţia Naţională a Drumurilor din România".

- Proiect de ordonanţă de urgenţă privind amânarea punerii în aplicare a Deciziei (UE) 2022/197 a Comisiei din 17 ianuarie 2022 de stabilire a unui marcaj fiscal comun pentru motorine şi kerosen.

- Proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionarii efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel