Cardul de energie. Anunțul făcut de Marcel Boloș. Când începe distribuirea
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Marcel Boloș
Marcel Boloș
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) Marcel Boloș a făcut recent câteva precizări legate de modul în care se vor distribui cadrurile pentru energie.

Oficialul spune că organizarea modului în care se va face livrarea cardurilor a intrat în linie dreaptă pentru ca cei 4 milioane de români care au dreptul la acest sprijin să intre în posesia lor.

Aceste carduri sunt un sprijin pentru plata facturilor la energie, ”în cea mai importantă inițiativă pe care Guvernul României a avut-o până acum pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile”, spune Boloș.

Organizarea distribuirii cardurilor

Marcel Boloș a declarat că: ”Pentru a ne asigura că oferim posibilitatea ca orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită, am decis să realizăm acest mecanism prin Compania Naţională Poşta Română”. 

Ministrul a mai adăugat că: ”Nu am fi reușit să implementăm această măsură fără o strânsă și profesionistă colaborare”. 

Când începe distribuirea cardurilor pentru energie

Boloș a mai explicat că: ”Zilele trecute am avut o discuție cu întreg managementul Poștei, pentru a ne asigura că instruirea personalului se face corect. Mai mult, am cerut sugestii din țară, din partea celor care cunosc cu adevărat realitatea din teren și pot să anticipeze ce probleme pot să apară în proces”.

Șeful MIPE a spus că ”începând cu 1 februarie 2023 beneficiarii eligibili vor primi cardul, iar de la 20 februarie se vor putea efectua plăți”.

Citește și:

Cardul de energie. Câți bani se primesc și cum sunt distribuiți

În 2023, cei care au venituri mici, primesc un ajutor din partea statului care se ridică la suma de 1.400 de lei, care se acordă pentru plata facturilor la energie.

Cu acești bani se pot plăti atât facturile curente cât și cele restante.

Cum se primește ajutorul de 1.400 de lei pentru energie

Ajutorul vine sub forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti, integral sau parțial, facturi de energie. 
Banii se acordă în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și septembrie 2023. În cazul lemnelor de foc pentru sezonul rece 2022-2023, sumele se pot încasa în numerar, la oficiile poștale.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel