Care este voaloarea xAI, compania deținută de Elon Musk, la peste un an de la înființare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Compania care se ocupă cu dezvoltarea unui chatbot, Grok, pe bază de inteligență artificială, condusă de Elon Musk, a primit un nou rând de finanțare.

xAI, start-up-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, a obținut o finanțare de 6 miliarde de dolari din, ajungând la o evaluare de 24 de miliarde de dolari după ce investitorii au pariat mult pe concurenții unor companii precum OpenAI în cursa tot mai intensă pentru inteligența artificială.

Runda de finanțare de serie B, care este dedicată consolidării afacerii, a fost susținută de diferiți investitori, inclusiv Andreessen Horowitz și Sequoia Capital, cunoscuți pentru înclinația acestora asupra afacerilor de dezvoltare tehnologică, a precizat compania într-o postare pe blog duminică.

Înainte de această investiție, compania a fost evaluată la 18 miliarde de dolari, a precizat Musk într-o postare pe X.

Banii vor fi folosiți pentru a lansa pe piață primele produse ale xAI, pentru a construi o infrastructură avansată și pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea de tehnologii viitoare, a precizat xAI.

"Vor fi mai multe de anunțat în următoarele săptămâni", a spus Musk într-o altă postare pe X, ca răspuns la anunțul finanțării.

Companii precum Microsoft, OpenAI și Google se numără printre companiile care conduc cursa acerbă pentru dominația AI generativă, conducând investiții semnificative și inovații în evoluția acestei tehnologii emergente.

xAI este compania creată de multimiliardarul american Elon Musk în martie 2023 iar principalul scop al acesteia este ”înțelegerea adevăratei naturi a universului”, după cum arătă site-ul companiei. Conform fondatorului xAI, compania reprezintă o alternativă pentru chatboților de inteligență artificială deja consacrați iar particularitatea acestuia lui Grok este că la dezvoltarea acestuia poate contribui oricine în mod voluntar, fiind un sistem open-source.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel