Care sunt mărcile auto cu cel mai mare kilometraj în România. Studiu

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Un nou studiu dezvăluie mărcile de mașini cu cele mai mari kilometraje medii.

carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări în România pentru a afla kilometrajul mediu al anumitor mărci de vehicule din țară, astfel încât șoferii să poată compara rezultatele cu kilometrajul mașinilor pe care le conduc.

Dintre mașinile fabricate în 2008 și verificate pe carVertical în România, Volvo (260.471 km), Mercedes-Benz (233.787 km) și BMW (233.518 km) au avut cel mai mare kilometraj mediu. Când vorbim de vehiculele fabricate acum 10 ani în 2013, cele mai mari kilometraje aparțin de Skoda (208.617 km), Volvo (208.428 km) și Mercedes-Benz (198.383 km).

Dintre mașinile cu o vechime de 5 ani, fabricate în 2018, Peugeot ocupă primul loc (136.960 km), urmat de Skoda (136.666 km) și Opel (127.859 km).

Mașinile de lux sunt populare în țările cu infrastructură rutieră bună. Șoferii care fac naveta pe distanțe lungi apelează adesea la vehicule premium, deoarece acestea sunt mai comod de condus multe ore la rând. În schimb, în mediul urban până și mașinile din clasa economică fac o treabă bună.

Volvo, Mercedes-Benz și BMW sunt potrivite pentru navetele lungi datorită accentului pe care îl pun pe confort, siguranță și tehnologie. Aceste mărci oferă de obicei scaune confortabile, sisteme avansate de asistență pentru șofer și opțiuni inovatoare de infotainment care pot face călătoriile lungi mai plăcute.

 

Mașinile cu kilometraj ridicat vin cu riscuri suplimentare

 

Mașinile cu un kilometraj mai mare costă de obicei mai puțin și prin urmare mulți cumpărători sunt tentați să cumpere astfel de vehicule ca să economisească bani. Totuși, această decizie vine cu riscuri deoarece multe componente ale acestor mașini pot fi uzate, existând riscul de a se strica în orice moment.

În timp ce odometrul unui vehicul sugerează starea acestuia și posibilul preț, acesta poate fi ușor manipulat. Escrocii dau kilometrajul înapoi, astfel încât să poată vinde o mașină pentru mai mult decât merită de fapt.

„Deținerea unui vehicul cu un kilometraj considerabil mai mare decât media pieței poate duce la o predictibilitate mai scăzută a cheltuielilor de proprietate, deoarece componentele au un risc mai mare de defecțiune. Cu toate acestea, o mașină cu kilometrajul original va valora întotdeauna mai mult decât o mașină cu kilometrajul dat înapoi”, sugerează Matas Buzelis, expert în automobile și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

 

Kilometrajul poate influența valoarea de revânzare

 

Dintre mașinile fabricate în 2008, Nissan are cel mai mic kilometraj mediu (164.431 km), iar Peugeot (171.401 km) și Opel (174.154 km) sunt doar puțin în urmă. Situația în segmentul mai nou de vehicule este similară, unde Nissan preia conducerea cu un kilometraj mediu de 139.083 km după primii 10 ani de utilizare. Ford are în medie 157.394 km pe odometru și Toyota – 160.384 km.

Nissan are, de asemenea, cel mai mic kilometraj mediu dintre toate mărcile de mașini care au părăsit uzina de asamblare în 2018 – 75.749 km, urmat de Toyota (77.083 km) și Volvo (87.999 km).

Dacă kilometrajul unei mașini depășește semnificativ kilometrajul mediu tipic mărcii sale, proprietarul ar trebui să ia în considerare vânzarea unui astfel de vehicul. Citirile odometrului sunt corelate cu fiabilitatea – componentele uzate necesită mai multă întreținere, ceea ce duce la reparații costisitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor electric
Este o veste bună pentru cele doua banci
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...

007 / FOTO: Wikipedia
Completare document / FOTO: Freepik
Fermieri
santorini - FOTO: Freepik@saralaphotography94

Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini

Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....

Satelit / FOTO: Freepik
slow shopping - FOTO: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

O selecție a celor semnificative informații ale zilei...

Construirea Zidului Berlinului, 1961 / Foto: Arhiva Națională a Germaniei
Litoralul românesc
Recoltarea ceții
Foxconn
Donald Trump / Foto: Casa Albă

Tarife, dobânzi, criptomonede, pariul pe Trump se clatină

La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...

Are cineva nevoie de un cutit de 150.000 de dolari? VIDEO

Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...

Bursa de Valori București
Oameni pe stradă
Bani

Leul încheie săptămâna impunându-se în fața dolarului

BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...

Energie regenerabilă / Sursa: Freepik.com

Burduja: România are nevoie de energie sigură, accesibilă

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...


pixel