Care sunt noile condiții de intrare pentru turiști în INSULELE grecești
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Grecia. Condiții de călătorie
Grecia. Condiții de călătorie
Începând cu 5 iulie, turiștii care merg în insulele grecești vor trebui să prezinte fie dovada vaccinării, fie cea că au trecut prin boală. De asemenea, este acceptată dovada unui test PCR sau antigen negativ.

Testul PCR trebuie să fie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire, iar testul rapid/antigen trebuie să fi fost efectuat cu maxim 42 de ore înainte de a sosi în insule.

Noua hotărâre a fost anunțată într-o conferință de presă de către ministrul adjunct al protecției civile, Nikos Hardalias.

Ministrul a adăugat că oficialii încă se analizează varianta optimă de abordare a călătoriilor inter-regionale în Grecia continentală.

Citește și: Grecia. Noi puncte de trecere pentru turiștii români

Pașaportul verde COVID (certificatul digital) nu este un document obligatoriu de călătorie în insulele grecești

Grecia a instituit și ea „pașaportul verde”, un certificat digital în care se specifică dacă titularul acestuia este vaccinat sau nu, împreună cu dovezi de imunitate sau teste negative.

Autoritățile elene au subliniat că confirmarea validității pașaportului de vaccinare se efectuează doar în punctele de frontieră, printr-un sistem special dezvoltat de UE.

„Acest certificat nu este un document de călătorie obligatoriu. Datele științifice privind vaccinarea, diagnosticarea și recuperarea COVID-19 continuă să evolueze, luând în considerare și noile variante ale virusului. Înainte de a călători, verificați măsurile de sănătate publică aplicabile și restricțiile relevante care se aplică destinației dvs”, se arată în declarația ministerului, citată de Greekreporter.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Horia Teodorescu, candidat PSD la CJ Tulcea, la DC Votez

Horia Teodorescu revine în studioul DC News TV.


pixel