Un furnizor de energie electrică trebuie să fie transparent în procesul de informare și facturare
Furnizorul de energie electrică este obligat sa fie transparent in procesul de informare și facturare al clienților. Este responsabilitatea acestuia să ofere informații clare și ușor de înțeles în ceea ce privește costurile consumului de energie, taxe și eventualele modificări ale tarifelor. Astfel, clienții vor ști cu certitudine că factura lor reflectă în mod precis consumul real. Așadar, dacă dorești să beneficiezi de transparență, alege un furnizor energie electrica de încredere.
Asigurarea continuității si calității serviciului
Potrivit legii, operatorul este obligat sa asigure furnizarea energiei electrice în mod constant, să evite întreruperile neplanificate și să asigure calitatea curentului livrat. În situații excepționale, precum lucrările de întreținere sau situațiile de urgență, informarea în prealabil a clienților cu privire la aceste întreruperi programate, este necesară pentru a minimiza disconfortul acestora.
Implementarea măsurilor de siguranță și fiabilitate
Operatorii de energie electrică sunt responsabili pentru implementarea unor măsuri robuste și eficiente, în vederea asigurării fiabilității rețelelor. Mai exact, au datoria de a monitoriza în mod constant echipamentele și firele de înaltă tensiune prin inspecții periodice pe teren. De asemenea, au sarcina de a investi în tehnologii moderne cu scopul prevenirii accidentelor și avariilor.
Înregistrarea și facturarea contravalorii energiei electrice furnizate
În situațiile în care contorul se defectează, în urma notificării clientului, furnizorul este obligat să îl verifice sau înlocuiască în cel mult 10 zile de la data înregistrării sesizării scrise. Costurile aferente înlocuirii vor fi suportate de operatorul de rețea în totalitate. Totuși, în situația în care se constată că solicitarea clientului nu este întemeiată și contorul funcționează, clientul va trebui să achite costurile.
Relaționarea eficientă cu clienții și soluționarea problemelor
Furnizorii de energie electrică au obligația să mențină o colaborare eficientă cu clienții. Acest lucru necesită canale de comunicare eficiente și accesibile, dar și soluționarea rapidă a problemelor sau reclamațiilor.
Potrivit legii, furnizorii de energie electrică au o serie de obligații față de clienți, necesare pentru a menține încrederea în relația dintre furnizor și consumator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...