Carnea de porc din plante, lansată pe piață. Se lucrează la cârnatul vegetal

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Alternativă ecologică
Alternativă ecologică
Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunţat marţi că a făcut un nou pas după carnea de vacă realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnaţi.

Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui şi cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri şi fier pentru a-i da textura şi savoarea tipică produselor din carne de porc şi care poate fi utilizată într-o gama largă de reţete tradiţionale.

"Are cu 40% mai puţine calorii decât carnea, cu 60% mai puţine grăsimi şi zero colesterol", a asigurat consilierul delegat şi fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfăşurată luni în Las Vegas (SUA).

Imitaţia din carnea de porc este certificată pentru consumul adepţilor dietelor kosher şi halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialităţi precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, 'dumplings' sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată. Noile produse nu conţin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

Citește și IDEI DE AFACERI. 5 business-uri trăsnite care au avut succes

Asemeni cărnii de vacă, Impossible Foods s-a ocupat şi de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor cât şi cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz şi fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare şi este mai suculentă.

Primul produs care reprezintă compania - "The Impossible Sausage" - va fi disponibil de săptămâna viitoare în 67 de localuri Burger King din SUA, într-un sandviş numit Croissan'wich. Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depăşind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potenţial pe piaţă, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a escaladat în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel