Carnea de porc din plante, lansată pe piață. Se lucrează la cârnatul vegetal

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Alternativă ecologică
Alternativă ecologică
Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunţat marţi că a făcut un nou pas după carnea de vacă realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnaţi.

Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui şi cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri şi fier pentru a-i da textura şi savoarea tipică produselor din carne de porc şi care poate fi utilizată într-o gama largă de reţete tradiţionale.

"Are cu 40% mai puţine calorii decât carnea, cu 60% mai puţine grăsimi şi zero colesterol", a asigurat consilierul delegat şi fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfăşurată luni în Las Vegas (SUA).

Imitaţia din carnea de porc este certificată pentru consumul adepţilor dietelor kosher şi halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialităţi precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, 'dumplings' sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată. Noile produse nu conţin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

Citește și IDEI DE AFACERI. 5 business-uri trăsnite care au avut succes

Asemeni cărnii de vacă, Impossible Foods s-a ocupat şi de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor cât şi cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz şi fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare şi este mai suculentă.

Primul produs care reprezintă compania - "The Impossible Sausage" - va fi disponibil de săptămâna viitoare în 67 de localuri Burger King din SUA, într-un sandviş numit Croissan'wich. Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depăşind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potenţial pe piaţă, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a escaladat în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

București
Mai mulți angajați lucrează într-un birou / Foto: Freepik

ANAF. Reguli fiscale dure pentru multinaționale în 2026

Reguli noi, controale extinse și deduceri limitate:...

Tancuri rusești
Bani. Foto: Freepik.com

O primărie a fost amendată cu 70.000 de lei

Autoritățile au confiscat primul utilaj folosit ilegal...

Toți români vor avea un cont bancar
Ministerul Finanțelor
Vouchere de vacanță
Sediul Oracle din Austin, Texas
RCA

Ce noi reguli RCA se aplică de la 13 decembrie 2025

O parte dintre modificările aduse Legii RCA prin actul...

Scoaterea banilor din firmă se complică

Adio împrumuturi între firmă și asociat: ANAF schimbă tot

Împrumuturile între firme și asociați intră sub reguli...

Mima Lonea din Petrila
Pană de curent / Foto: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
trenuri / Foto: Freepik
Lukoil
Femei la cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă / Foto: Freepik
Stradă aglomerată / Foto: John Mitchell / Flickr
Netflix și Warner Bros.
Ghișeu / Foto: Arhivă
Ridesharing

Controale în ride-sharing: 12.358 de autoturisme suspendate

Amenzi de peste 3 milioane de lei și mii de mașini...

Bani
Gabriel Biriș
Adrian Nica, șeful ANAF
Daniel Dăianu
Camion alimentează la o benzinărie / Foto: Freepik
Comisia Europeană
Freepik.com
București / Foto: Freepik
Euro. Freepik.com

pixel