Casa de modă Roberto Cavalli a fost vândută! Cine a cumpărat marca florentină
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achiziționat joi casă de modă italiană Roberto Cavalli
CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achiziționat joi casă de modă italiană Roberto Cavalli
CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achiziționat joi casă de modă italiană Roberto Cavalli, a anunțat grupul sau din Dubai, fără să precizeze suma cu care a fost încheiată această tranzacție, informează AFP.

Cunoscut pentru proiectele sale luxoase, Damac Properties este unul dintre cei mai importanți actori din sectorul imobiliar din Orientul Mijlociu și a construit, printre altele, Trump Internațional Golf Club, inaugurat la Dubai în februarie 2017, la doar trei luni după victoria obținută de Donald Trump în alegerile prezidențiale americane.

Casa de modă Bulgari are un ceas extrem... de sclipitor

"Hussein Sajwani a cumpărat prin intermediul societății sale de investiții private Vision Investments grupul de modă italian Roberto Cavalli", a anunțat într-un comunicat grupul Dico, care reunește toate companiile deținute de acest om de afaceri.

"Cumpărarea mărcii florentine a fost finalizată pe 28 noiembrie", a precizat grupul, adăugând că operațiunea se înscrie în "evoluția unui parteneriat care a fost semnat în 2017 între casă de modă și Dico".

Marca Roberto Cavalli va fi utilizată în special pentru a crea "interioarele unor hoteluri de lux", precizează același comunicat.

"Suntem entuziasmați de ideea de a continuă incredibilă moștenire a mărcii Roberto Cavalli. Marca se înscrie în concepția noastră despre lux", a declarat Hussein Sajwani, citat în comunicat.

Averea lui a fost estimată de revista americană Forbes la 1,9 miliarde de dolari. Această este prima investiție în industria haute-couture realizată de Dico, a precizat același grup imobiliar. Marca Roberto Cavalli a trecut cu regularitate prin crize financiare în ultimii ani.

În octombrie, Tribunalul din Milano a aprobat acordul de restructurare a datoriilor grupului față de creditorii săi, deschizând astfel calea spre achiziționarea casei Roberto Cavalli de către Hussein Sajwani.

Potrivit presei italiene, grupul Dico prevede un plan de relansare de 160 de milioane de euro, din care aproximativ 100 de milioane de euro vor fi alocați pentru rambursarea datoriilor către creditori, iar restul de 60 de milioane de euro vor fi utilizați pentru a asigura creșterea capitalului companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel