COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Pentru anul 2024, deși nu gândisem un sistem de acumulatori, vom lua în calcul să vedem ce ar presupune și finanțarea de acumulatori în noua sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice. Cred că, odată cu panourile fotovoltaice, cred că ar fi bine să finanțăm și acumulatorii pentru aceste panouri. Vom face niște simulări în zilele imediat următoare și vom lua o decizie cât de curând să vedem dacă pentru anul 2024 vom finanța inclusiv acumulatorii”, a anunțat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.
Dar numai dacă doresc
Costul acumulatorilor este destul de ridicat, a recunoscut interlocutorul analistului Bogdan Chirieac, motiv pentru care se impun niște simulări care să arate dacă ”ne încadrăm în aceeași contribuție de 2000 de lei prevăzură în programul din 2023 sau va trebui mărită un pic și contribuția persoanei care participă la program, astfel încât să asigurăm o finanțare la cât mai mulți oameni. Prin urmare, este posibil ca acea contribuție să fie ușor mărită, dar numai dacă dorește să-și instaleze și acumulatori”, a precizat Laurențiu Neculaescu.
Va fi opțional, probabil
Cred, a continuat el, ”că va fi o chestiune opțională: vrei prin finanțare, dar crește contribuția în cadrul proiectului de la 2000 de lei vom vedea la cât, iar dacă nu dorește acumulatori, atunci va rămâne contribuția de 2000 de lei, în baza cărora clientul va primi 20.000 de lei pentru cel puțin trei kilowați. O să facem simulările respective și cât de repede vom anunța care va fi noua procedură”, a adăugat șeful AFM.
Ce se modifică
Întrebat când începe programul pe 2024 pentru utilizarea celor 2,4 miliarde de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice și, probabil acumulatori, Laurențiu Neculaescu a spus că, potrivit estimărilor instituției pe care o conduce, ”undeva în lunile august-septembrie vor fi instalate mare parte din sistemele aferente anului 2023 și atunci vom demara sesiunea pentru 2024”.
Potrivit precizărilor sale, condițiile de participare vor rămâne aceleași, doar vom adăuga, cel mai probabil, această parte de acumulatori la finațare. În rest, nu se modifică nimic, documentele pentru finanțare vor fi aceleași: certificatele fiscale care să ateste că persoana fizică nu are datorii la bugetul local, cât și la bugetul consolidat, extrasul de carte funciară, care să dovedească faptul că este proprietar pe locuința respectivă și buletinul”, a enumerat șeful AFM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...