Cât au câștigat în pandemie Zuckerberg și Bezos
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Miliardarii americani sunt și mai bogați
Miliardarii americani sunt și mai bogați
Miliardarii americani continuă să se îmbogăţească în timp ce pandemia de COVID-19 a distrus zeci de milioane de locuri de muncă în SUA, conform datelor compilate de două centre de analiză, relatează vineri AFP.

Între 18 martie şi 19 mai, cei 600 americani cei mai înstăriţi şi-au văzut averile crescând în ansamblu cu aproximativ 434 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creştere de circa 15% în două luni, arată un raport întocmit de ''Americans for Tax Fairness'' şi de ''Institute for Policy Studies Program for Inequality'' pe baza datelor recenzate de Forbes.

Măsurile de izolare a populaţiei, închiderea restaurantelor şi a magazinelor au condus la o creştere substanţială a cumpărăturilor online şi la nevoia de a rămâne conectat pe reţelele de socializare. Această situaţie a avut ca efect creşterea valorii pe bursă a acţiunilor Amazon, Facebook şi în general a companiilor din sectorul high-tech.

Astfel, între lunile martie şi mai averea lui Jeff Bezos (Amazon) a crescut cu mai mult de 30%, iar cea a lui Mark Zuckerberg, patronul Facebook, cu peste 46%.

Începând din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acţiunilor Facebook a crescut cu circa 60%, cea a Amazon cu 45%, valoarea acţiunile Netflix a crescut la rândul ei cu 46% şi cea a companiei Apple cu 31%. Iar această evoluţie nu pare să se oprească, întrucât acţiunile Amazon şi Facebook au atins săptămâna aceasta maximul lor istoric.

În schimb, miliardarii din sectoarele turistic sau din cel al comerţului cu amănuntul şi-au văzut averile topindu-se în această perioadă, aceste sectoare fiind printre cele mai afectate de restricţiile antiepidemice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel