CCIR: Memorandum de Înțelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite
Autor: Crişan Andreescu
Data publicării:
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 27 mai a.c., un Memorandum de Înțelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite, în cadrul evenimentului „Romania – Kingdom of Saudi Arabia Business Session”, organizat la sediul Camerei Naționale.

Semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre cele două organizații a fost urmată de o sesiune Business2Business (B2B) la care au participat reprezentanții a peste 40 de companii din ambele state, care activează în diferite sectoare economice.

„Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Regatul Arabiei Saudite era, la sfârșitul anului trecut, de 778 de milioane de euro, în ultimii cinci ani înregistrându-se o creștere constantă a acestui indicator. Regatul Arabiei Saudite este, totodată, unul dintre puținele state cu care România înregistrează, anual, excedent comercial. Semnarea acestui memorandum devine, astfel, foarte importantă pentru stabilirea cadrului practic în ceea ce privește dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice la nivel național. Regatul Arabiei Saudite trece printr-o perioadă extrem de fastă, cu proiecte de mare anvergură în derulare, ceea ce poate să se traducă în oportunități de afaceri importante pentru mediul de business românesc”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Ne bucură foarte mult faptul că am reușit să semnăm acest Memorandum de Înțelegere cu CCIR, cea mai importantă organizație de promovare a mediului de afaceri din România. Între cele două state există deja o relație economică puternică, dar care, în mod evident, are un potențial de dezvoltare imens. Apreciez faptul că la acest eveniment sunt prezenți și consilieri din partea Guvernului României, ceea ce face arată foarte clar intențiile țării dumneavoastră nu numai din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere al deciziilor la nivel politic. Apreciez, de asemenea, prezența unor companii foarte puternice din România cu care sperăm să deschidem noi căi de dialog și să ne putem implica în proiecte majore comune”, a declarat președintele Consiliului de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite, dl Abdulrahman Al Mufarreh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel