CCIR pregătește mediul de afaceri pentru BREXIT

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ce s-a întâmplat cu europenii care au cerut statut de rezident în Marea Britanie
Ce s-a întâmplat cu europenii care au cerut statut de rezident în Marea Britanie
Camera de Comerț și Industrie a României, ca singura organizație neguvernamentală și apolitică inclusă în Comitetul Interministerial dedicat ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, pune la dispoziția mediului de afaceri din România o platformă online actualizată cu cele mai recente informații referitoare la Brexit și efectele acestui proces asupra economiei autohtone.

Astfel, pe site-ul oficial al instituției, www.ccir.ro, există un segment dedicat BREXIT, care va fi actualizat periodic cu materialele emise de entitățile din cadrul Comitetului Interministerial, cu scopul de a pregăti mediul de afaceri în ceea ce privește efectele economice care vor fi resimțite de către antreprenorii români, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2021.  

„CCIR a început informarea și pregătirea mediului de afaceri cu privire la BREXIT încă de anul trecut, atunci când am lansat o platforma electronică de dialog, pentru a cunoaște mai detaliat care sunt problemele antreprenorilor români legate de acest proces.

Mihai Daraban: Marea Britanie,  țara cu care România înregistrează cel mai mare excedent comercial

Astfel, includerea CCIR în Comitetul Interministerial dedicat BREXIT este o urmare firească a eforturilor noastre. BREXIT-ul este un proces foarte important pentru mediul de afaceri, dacă ținem cont de faptul că Marea Britanie este țara cu care România înregistrează cel mai mare excedent comercial și, totodată, reprezintă a cincea destinație de export pentru produsele românești. În același timp, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va genera și oportunități, iar România trebuie să facă toate eforturile necesare pentru consolidarea relației cu acest partener extern. Întreaga rețea de Camere de Comerț și Industrie din România va informa în permanență mediul de afaceri în privința Brexitului și va oferi sprijin antreprenorilor în găsirea unor soluții care să diminueze efectele acestui proces”, a subliniat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Din Comitetul Interministerial dedicat BREXIT mai fac parte următoarele instituții: Ministerul Finanțelor Publice, Direcția Generală a Vămilor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Consiliul Concurenței, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Relația comercială bilaterală România – Marea Britanie

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Regatul Marii Britanii se ridica la 4,2 miliarde euro. Numărul total al companiilor din Marea Britanie active în România, în septembrie 2020, era de 6059, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1.04 miliarde de  Euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel