ANAF bagă o nouă taxă pentru băieții deștepți din energie!
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Bitcoinii companiei lui Elon Musk, Tesla, sunt bine păziți și valorează, acum, 1,26 miliarde de dolari, potrivit ultimului raport trimestrial al societății. Compania nu a mai cumpărat sau vândut bitcoini din primul trimestru al anului 2021. Cu doar un an în urmă, deținerile sale de bitcoin valorau 1,33 miliarde de dolari.
Asta nu înseamnă că nu a existat nicio mișcare în ceea ce privește deținerile sale de numerar de când Tesla a făcut o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin la începutul anului 2021.
"În anul încheiat la 31 decembrie 2021, am cumpărat și am primit 1,50 miliarde de dolari în bitcoini. [...] Pierderile generate de deprecierea celei mai populare monede virtuale se ridică la 101 milioane de dolari. În schimb, au fost înregistrate câștiguri de 128 de milioane de dolari din vânzarea unei părți din participațiile companiei, în martie 2021", recunoscuse Tesla într-un document financiar.
În detaliu, ultimul raport trimestrial al constructorului auto precizează că Tesla a cumpărat criptoactive ("active digitale") doar în primul trimestru din 2021 (pentru 1,5 miliarde de dolari) și nimic de atunci. În direcția opusă, se vorbește de vânzări de criptomonede în valoare de 272 de milioane de dolari în primul trimestru din 2021. De atunci, nu a mai avut loc nicio vânzare a acestor active.
Citește și Elon Musk oferă o sumă COLOSALĂ pentru a cumpăra Twitter
Cu toate acestea, compania subliniază că, în timp ce valoarea "contabilă" a activelor sale digitale era de 1,26 miliarde de dolari la sfârșitul lunii decembrie, valoarea de piață "corectă" a fost de 1,99 miliarde de dolari.
Toate companiile care au investit o parte din banii lor în bitcoin, precum MicroStrategy, se confruntă cu volatilitatea criptomonedei. Activele digitale sunt considerate "active necorporale cu durată de viață nedeterminată conform normelor contabile aplicabile", spune Tesla.
"Ca urmare, orice scădere a valorii lor juste sub valoarea lor contabilă în orice moment după achiziție ne va obliga să înregistrăm cheltuieli de depreciere, în timp ce nu vom putea face nicio revizuire în creștere pentru orice creștere a prețului de piață până la o vânzare", explică Tesla.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Principalele burse europene au...
Prețurile aurului au scăzut luni, în timpul...
Fondatorul BitPanda spune că...
Prosumatorii au crescut...
Evoluție care trezește temeri...
Bursa de Valori București...
Majoritatea monedelor asiatice s-au depreciat luni, iar...
Peste 50 de țări au contactat...
O emisiune numismatică dedicată...
Grupaj de știri.
În ciuda vremii severe care...
Va fi cel mai mare aeroport din lume.
Statul plătește în avans toate ajutoarele sociale din...
ONRC a comparat datele cu prima...
Explicații oferite de...
Meta Platforms a anunțat lansarea celei mai recente...
Revenirea la tarife vamale – un...
Capitalizarea Bursei de Valori...
Care este adevărata corelație între cele două metale...
Musk și-a exprimat public...
Guvernul de la Paris analizează...
Grupaj de știri.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...