Ce a făcut TESLA cu bitcoinii cumpărați? Totul a ieșit la iveală
Autor: Simona Haiduc | 21 apr 2022, 18:59
Ce arată ultimul raport semestrial al companiei
Ce arată ultimul raport semestrial al companiei
Compania lui Elon Musk nu a mai cumpărat, dar nici nici nu a vândut bitcoinii pe care îi deține de la începutul anului 2021, arată ultimul raport trimestrial al întreprinderii.

Bitcoinii companiei lui Elon Musk, Tesla, sunt bine păziți și valorează, acum, 1,26 miliarde de dolari, potrivit ultimului raport trimestrial al societății. Compania nu a mai cumpărat sau vândut bitcoini din primul trimestru al anului 2021. Cu doar un an în urmă, deținerile sale de bitcoin valorau 1,33 miliarde de dolari.

Asta nu înseamnă că nu a existat nicio mișcare în ceea ce privește deținerile sale de numerar de când Tesla a făcut o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin la începutul anului 2021.

"În anul încheiat la 31 decembrie 2021, am cumpărat și am primit 1,50 miliarde de dolari în bitcoini. [...] Pierderile generate de deprecierea celei mai populare monede virtuale se ridică la 101 milioane de dolari. În schimb, au fost înregistrate câștiguri de 128 de milioane de dolari din vânzarea unei părți din participațiile companiei, în martie 2021", recunoscuse Tesla într-un document financiar.

În detaliu, ultimul raport trimestrial al constructorului auto precizează că Tesla a cumpărat criptoactive ("active digitale") doar în primul trimestru din 2021 (pentru 1,5 miliarde de dolari) și nimic de atunci. În direcția opusă, se vorbește de vânzări de criptomonede în valoare de 272 de milioane de dolari în primul trimestru din 2021. De atunci, nu a mai avut loc nicio vânzare a acestor active.

Citește și Elon Musk oferă o sumă COLOSALĂ pentru a cumpăra Twitter

Cu toate acestea, compania subliniază că, în timp ce valoarea "contabilă" a activelor sale digitale era de 1,26 miliarde de dolari la sfârșitul lunii decembrie, valoarea de piață "corectă" a fost de 1,99 miliarde de dolari.

Toate companiile care au investit o parte din banii lor în bitcoin, precum MicroStrategy, se confruntă cu volatilitatea criptomonedei. Activele digitale sunt considerate "active necorporale cu durată de viață nedeterminată conform normelor contabile aplicabile", spune Tesla.

"Ca urmare, orice scădere a valorii lor juste sub valoarea lor contabilă în orice moment după achiziție ne va obliga să înregistrăm cheltuieli de depreciere, în timp ce nu vom putea face nicio revizuire în creștere pentru orice creștere a prețului de piață până la o vânzare", explică Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Sud-coreeni vor deveni toți mai tineri cu un an

Parlamentarii sud-coreeni au aprobat o măsură care va...

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe