Ce beneficii extrasalariale au angajații marilor giganți ai tehnologiei
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Beneficii extrasalariale
Beneficii extrasalariale
Angajații din celebra Silicon Valley lucrează în unele dintre cele mai luxoase birouri din lume, companiile de tehnologie făcând toate eforturile pentru a câștiga lupta strânsă de a atrage talente de top. Prânzurile gata pregătite și accesul liber în cafenelele companiilor sunt acum baza de la care trebuie să plece orice companie de aici, când vine vorba despre beneficiile extrasalariale oferite angajaților. Iată câteva exemple de beneficii de top pe care le primesc angajații giganților din tehnologie.  

Unele companii au ales să ofere angajaților flexibilitate și concedii prelungite, dându-le acestora prime de vacanțe și bonusuri pentru cei cu copii. Altele au mers în direcția opus, reducând la minimum nevoia de a părăsi biroul, oferind servicii de spălătorie, divertisment și altele chiar la locul de muncă.

Jaf la Casa de Pensii Timiș. Hoții au plecat cu toți banii

Iată câteva exemple de beneficii de top pe care le primesc angajații giganților din tehnologie:

  • Apple organizează pentru angajați, în fiecare an, în luna decembrie, evenimente cu muzică, băuturi gratis și aperitive.

  • Airbnb, compania americană înființată în 2008, care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar, le oferă angajaților o primă de vacanță de 2.000 de dolari, pentru a acoperi cheltuielile cu cazarea în orice unitate din lume, scrie Businessinsider.

  • Angajații rețelei de socializare Facebook oferă 4.000 de dolari în numerar pentru nou născuți, plus decontarea cheltuielilor în caz de adopție sau alte proceduri pentru a avea un copil.

  • Gigantul Amazon le permite angajaților să își aducă animalele la birou, beneficiu foarte apreciat de cei care nu vor să stea departe de patrupedele iubite.

  • Salariații Tesla pot face naveta cu o mașină împrumutată de la companie și, mai mult decât atât, o pot păstra și în weekend.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel