Ce este o reclamă PPC?
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ce e o reclama PPC
Ce e o reclama PPC
Indiferent de specificul unei afaceri, publicitatea online a devenit un factor esențial în succesul și popularitatea oricărui brand. În acest sens, campaniile PPC sau Pay per Click, așa cum sunt cunoscute de antreprenori și specialiști în publicitate online, au devenit instrumentul favorit al companiilor care vor să aloce un buget mai mic sau mai mare în promovarea pe diferite platforme, cum ar fi Google Ads (fostul Google Adwords), în urmă cărora să obțînă trafic relevant pe site.

O campanie strategică, inteligență și bine structurată garantează o creștere importantă a vizitatorilor pe site și îți aduce trafic relevant, mai precis atrage pe site-ul tău persoane a căror intenție de cumpărare corespunde cu ceea ce oferă business-ul tău.  

Ce sunt campaniile PPC?

PPC este un model de publicitate online, prin care plătești o taxa de fiecare dată când cineva apasă pe anunțul tău. Reclamele care apar în rezultatele generate de Google – cel mai utilizat motor de căutare la nivel mondial – sunt una dintre cele mai populare forme de publicitate PPC.

Dacă o campanie se desfășoară corespunzător, poți să obții o mulțime de clienți noi și să îți maximizezi investiția. În vreme ce un click poate să te coste câțiva dolari, conversiile îți vor aduce cu siguranță profituri importante, astfel că investiția într-o campanie Pay per Click este una dintre cele mai avantajoase soluții de promovare inclusiv pentru bugetul unei companii.

Campaniile PPC sunt un instrument rentabil de promovare chiar și pentru afacerile mici, nou înființate, care vor să își crească vizibilitatea și să își construiască un portofoliu solid de clienți. Spre deosebire de alte tipuri de publicitate, campaniile PPC îți permit să stabilești un buget maxim, pe care îl poți ajusta în funcție de rezultate, ceea ce reprezintă un beneficiu major pentru companiile care nu pot să aloce un buget mare promovării.   

Ce este Google Ads?

Google Ads, numit anterior Google Adwords, este probabil cel mai popular sistem de publicitate PPC la nivel global. Prin intermediul platformei Ads, companiile pot să plaseze anunțuri care să apară în rezultatele generate de motorul de căutare Google. Google Ads (Adwords) operează un model PPC prin care companiile licitează pentru cuvinte cheie și plătesc de fiecare dată când cineva apasape anunțul lor. Cuvintele cheie trebuie să fie relevante și să reflecte cu precizie produsul/serviciul pe care îl oferi, astfel încât reclamă să vizeze numai publicul interesat.

Google este cel mai popular motor de căutare din lume, procesand zeci de mii de căutări pe secundă, motiv pentru care anunțurile tale au șanse mari să fie afișate publicului țintă, a cărui intenție de cumpărare se potrivește cu specificul brandului tău. O campanie PPC trebuie să fie creativă și originală și în egală măsură, să te diferențieze de competiție. Pe parcursul unei campanii poți să evaluezi performanță anunțurilor și să faci ajustări, după caz.

Cum te ajută campaniile PPC în dezvoltarea unei afaceri?

Aceste campanii sunt o componentă esențială a strategiei de marketing digital pentru afacerile care au un site activ și care vor să atragă trafic relevant. Atunci când un utilizator al platformei caută un termen care se potrivește cu setul de cuvinte cheie utilizate în campanie, brandul tău are șanse mari să apară în rezultatele afișate acestuia, crescând probabilitatea că el să acceseze site-ul și să efectueze o acțiune (cum ar fi o achiziție).   

Pe lângă creșterea traficului pe site, un alt avantaj al unei campanii PPC  este impactul asupra vizibilității brandului pe care îl promovezi. Notorietatea acestuia poate crește semnificativ într-un timp foarte scurt, iar publicul țintă va află mai ușor despre produsul/serviciul pe care afacerea ta îl oferă.

În concluzie, prin campanii de publicitate Pay per Click pe cele mai populare platforme poți să ajungi mai rapid la publicul țintă, format din potențiali clienți. Dacă alegi să lași campania în seama unor specialiști, așa cum sunt cei din echipa Optimized, vei obține rezultate reale și garanția că investești într-o campanie profitabilă, inteligență și creativă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...


pixel