Ce este SUNO, instrumentul care transformă orice text în cântec

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Note muzicale / FOTO: Freepik
Note muzicale / FOTO: Freepik
Instrumentul Suno AI beneficiază de o nouă versiune, mult mai eficientă atunci când vine vorba de integrarea textului pe muzica generată de computer.

Este un exercițiu pe cât de dependent, pe atât de îngrijorător. Cel puțin, din punctul de vedere al compozitorilor. Din 22 februarie, compania Suno AI a oferit abonaților formula premium (9 euro pe lună) de testare a versiunii 3 a inteligenței sale artificiale cu același nume. În timp ce ChatGPT este conceput pentru a crea text, iar Midjouney generează imagini, Suno AI este capabil să genereze muzică.

Printre principalele noutăți se numără posibilitatea de a crea melodii instrumentale. Ceea ce permite generarea în special a numeroase variante de muzică de ambianță, perfect în stare să concureze, spre exemplu, cu bazele muzicale fără drepturi de autor. Calitatea sunetului este, de asemenea, îmbunătățită, în timp ce crearea conținutului audio se face mai rapid.

Pe 26 februarie, pe contul de Twitter al companiei americane au fost postate fragmente muzicale create folosind noua versiune a inteligenței sale artificiale. Au fost piese ”scrise” în stil „new wave” sau „acid jazz”, potrivit exemplelor difuzate.

Rezultate convingătoare

Dar, așa cum explică Suno AI, această nouă versiune permite obținerea unor rezultate mai bune în alte limbi decât engleza. Grație modului „personalizat”, se introduce un text ”de cântat”, după care se indică stilul muzical preferat în vederea creării unei compoziții. 

Cu doar câteva clicuri, un discurs poate fi setat pe muzică, fie într-o versiune country sau metal, sau chiar pentru a-l transforma într-o melodie rap. Cu rezultate credibile din punct de vedere muzical.

Așa cum se întâmplă adesea, întrebarea spinoasă rămâne aceea a drepturilor de autor. La fel ca OpenAI, Suno este opac în ceea ce privește bazele de date utilizate pentru antrenarea mașinii. În ianuarie anul trecut, creatorul ChatGPT a recunoscut că și-a antrenat AI pe conținut protejat de drepturi de autor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani, lei / Foto: Agerpres
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
foto: pexels.com
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
pexels.com
Donald Trump

pixel