Urmărește dezbaterea live

Ce fac românii pe net când ar trebui să muncească
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Magazin online
Magazin online
Mai mult de jumătate dintre angajaţi aleg să îşi ascundă de şefi şi colegi activitatea de pe reţelele de socializare, reiese din rezultatele Global Privacy Report, publicat joi de Kaspersky Lab. Potrivit cercetării, un angajat petrece, în medie, 13 ani şi două luni la locul de muncă, în timp ce aproape două treimi (64%) dintre participanţi recunosc că vizitează zilnic site-uri care nu au legătură cu munca, de la birou.

"Având în vedere că 90% dintre angajaţi intră online de mai multe ori pe zi, poate fi dificil pentru majoritatea acestora să îşi păstreze separat viaţa privată şi cea profesională în timpul zilei de lucru (şi după aceea). Recentul Global Privacy Report (....) arată că o persoană din două (59%) alege să îşi ascundă de şef activitatea de pe reţelele de socializare. Această atitudine la locul de muncă îi vizează şi pe colegii lor, 52% dintre respondenţi preferând să nu le dezvăluie activităţile lor din mediul online", arată sursa citată.

De asemenea, 29% dintre angajaţi nu vor ca angajatorul lor să ştie ce site-uri vizitează, iar alţi 34% nu vor ca angajatorul să vadă conţinutul mesajelor şi al e-mail-urilor lor.

Citește și: Prostiți din dragoste. Phishing de Sf. Valentin

În plus, 5% au spus chiar că le-a fost afectată cariera în mod iremediabil ca urmare a scurgerii de informaţii personale. "Astfel, oamenii sunt preocupaţi să îşi construiască o bună reputaţie la locul de muncă şi să nu îşi distrugă relaţiile existente", se menţionează în raport.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel