Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Organizatorii iniţiativei invită Comisia să excludă creşterea animalelor din activităţile eligibile pentru subvenţii agricole şi să includă alternative etice şi ecologice, cum ar fi agricultura celulară şi proteinele vegetale. Aceştia solicită, de asemenea, introducerea unor stimulente pentru producţia şi vânzarea de produse agricole pe bază de plante şi de produse provenite din agricultura celulară.
"Întrucât iniţiativa cetăţenească europeană (ICE) îndeplineşte condiţiile necesare, Comisia consideră că aceasta este admisibilă din punct de vedere juridic. Comisia nu a analizat în acest stadiu fondul propunerii", a precizat executivul comunitar.
Decizia de înregistrare este de natură juridică şi nu aduce atingere concluziilor juridice şi politice finale ale Comisiei cu privire la această iniţiativă şi nici acţiunilor pe care intenţionează să le întreprindă, după caz, dacă iniţiativa obţine sprijinul necesar. Conţinutul iniţiativei exprimă doar punctele de vedere ale grupului de organizatori şi nu se poate considera în niciun caz că acesta reflectă opiniile Comisiei.
Carnea de miel, preţ ŞOC pentru români de Paşte 2022. Care sunt alternativele
După înregistrarea de astăzi, organizatorii au la dispoziţie şase luni pentru a începe colectarea semnăturilor. Dacă, în termen de un an, iniţiativa cetăţenească europeană primeşte 1 milion de declaraţii de susţinere din cel puţin şapte state membre, Comisia va trebui să reacţioneze. Comisia ar putea decide fie să dea curs solicitării, fie să o respingă şi va trebui să îşi argumenteze decizia.
O precedentă iniţiativă cetăţenească europeană a strâns 1,4 milioane de semnături şi, în luna iunie 2021, a obligat Comisia Europeană să se angajeze să prezinte până în 2023 o propunere legislativă pentru interzicerea creşterii animalelor în cuşti pe teritoriul UE, un text care va fi ulterior negociat între eurodeputaţi şi statele membre.
Iniţiativa cetăţenească europeană a fost introdusă odată cu Tratatul de la Lisabona, ca instrument prin care cetăţenii pot contribui la stabilirea agendei de lucru. Acest tip de iniţiativă a fost lansat în mod oficial în aprilie 2012. De la începutul ICE, Comisia a primit 113 cereri de a lansa o iniţiativă cetăţenească europeană, dintre care 89 au fost admisibile şi, prin urmare, au îndeplinit condiţiile pentru a fi înregistrate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...