Ce prime și compensații primesc angajații Huawei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Huawei a decis să acorde compensații pentru angajații săi
Huawei a decis să acorde compensații pentru angajații săi
Grupul chinez Huawei Technologies îşi va recompensa angajaţii cu bonusuri în valoare totală de două miliarde yuani (286 milioane dolari) pentru a-i ajuta să facă faţă sancţiunilor impuse de autorităţile americane împotriva Huawei, transmite Reuters.

Cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi al doilea producător mondial de smartphone-uri a precizat că a fost nevoit să găsească alternative la echipamentele americane după ce în luna mai autorităţile de la Washinton i-au interzis să mai facă afaceri cu firmele americane, astfel că Huawei a avut probleme în a se aproviziona cu componente vitale.

Potrivit unui comunicat publicat marţi, un număr de aproximativ 90.000 de angajaţi Huawei îşi vor împărţi bonusurile de două miliarde yuani (286 milioane dolari), aproximativ 22.000 de yuani (3.100 de dolari) fiecare. În plus, toţi cei aproximativ 190.000 de angajaţi ai Huawei vor primi luna aceasta un salariu dublu.

Banii sunt un semn de recunoştinţă pentru munca angajaţilor în contextul presiunilor americane, se arată într-un memorandum trimis de Departamentul de resurse umane de la Huawei.

Decizie de ultimă oră a Germaniei legată de Huawei

Bonusurile mai mari vor fi acordate angajaţilor care lucrează în producţia de chipuri, cercetare şi producţie precum şi activităţile de producţie. Aceste divizii au fost cele mai afectate de eforturile companiei de a-şi muta liniile de aprovizionare departe de SUA.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe.

În pofida sancţiunilor americane, vânzările Huawei au crescut cu 24,4% în ritm anual în primele nouă luni ale anului, până la 619,8 miliarde yuani (86 miliarde dolari). Cu toate acestea, preşedintele companiei Liang Hua a avertizat că Huawei se va confrunta cu dificultăţi în a doua jumătate a anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel