CE propune modernizarea serviciilor de informaţii fluviale

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Barje / Foto: Arhivă
Barje / Foto: Arhivă
Comisia Europeană a adoptat, luni, o nouă propunere de îmbunătăţire a gestionării traficului pe râurile şi canalele din UE, o măsură care se înscrie în planul de acţiune care prevede o pondere mai mare a transportului de mărfuri pe căile navigabile interioare europene, întrucât transportul pe căile navigabile interioare este eficient din punct de vedere energetic şi asigură o fluiditate aproape lipsită de blocaje, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

"Măsurile propuse astăzi vor îmbunătăţi eficienţa şi fiabilitatea navigaţiei interioare şi a gestionării traficului pe toate fluviile europene, cum ar fi Dunărea şi Rinul. Prin intermediul unor servicii moderne de informaţii fluviale, transportatorii şi căpitanii de nave fluviale vor putea să comunice mai uşor cu operatorii portuari şi cu autorităţile portuare pentru a-şi planifica mai bine călătoriile şi a-şi desfăşura activitatea în mod corespunzător. Astfel, transportul pe căile navigabile interioare va fi integrat într-o mai mare măsură în procesele logistice moderne şi în lanţurile multimodale", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Propunerea actualizează dispoziţiile în vigoare ale Directivei privind serviciile de informaţii fluviale, inclusiv informaţiile despre trafic şi gestionarea traficului, informaţiile privind starea căilor navigabile şi a infrastructurii, planificarea rutelor de către căpitani şi raportarea către autorităţi. Serviciile de informaţii fluviale vizează aproape 13.000 km de căi navigabile interconectate răspândite în 12 state membre ale UE.

Directiva din 2005 a avut un impact pozitiv asupra armonizării acestor servicii de informare în întreaga UE. În prezent, aceasta trebuie actualizată pentru a reflecta învăţămintele desprinse din aceste realizări şi pentru a se adapta la provocările actuale şi viitoare, cum ar fi procesul de digitalizare, cerinţele în materie de eficienţă, durabilitate şi competitivitate, precum şi transferul modal. Propunerea de astăzi oferă un cadru pentru implementarea serviciilor de informaţii fluviale şi pentru dispoziţiile în acest domeniu şi urmăreşte să asigure disponibilitatea datelor şi armonizarea specificaţiilor tehnice, răspunzând în acelaşi timp în mod clar aşteptărilor sectorului transportului pe căi navigabile interioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

pixel