BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Howden Broking Group unul dintre cei mai mari asigurători spune că industria nu poate acoperi costurile războiului din Ucraina.
"Piața asigurărilor nu poate fi un sprijin sistemic pentru un război între Marea Britanie și Rusia. Și nu este concepută pentru a fi. Nicio poliță nu acoperă acest lucru. În caz contrar, dacă am acoperi totul, ar ajunge de fapt la guvern oricum - am da cu toții faliment", a afirmat fondatorul companiei, David Howden.
Autoritățile ruse au confiscat 500 de aeronave comerciale deținute de companii de leasing din străinătate la scurt timp după ce Putin a declanșat invadarea Ucrainei.
Proprietarii, majoritatea cu domiciliul în Irlanda, au încercat să solicite o asigurare, dar au fost refuzați. În prezent, aceștia au dat în judecată asigurătorii Lloyd's of London pentru refuzul lor de a plăti despăgubiri de până la 10 miliarde de dolari (8 miliarde de lire sterline). O confruntare juridică la Înalta Curte este programată pentru anul viitor.
David Howden ia apărarea asigurătorilor și spune că refuzul acestora este legitim și în conformitate cu termenii anumitor tipuri de acoperire: ”În fond, războiul nu a fost niciodată un lucru pe care asigurările să îl acopere”.
Dacă polițele de asigurare ar fi suficient de largi pentru a acoperi impactul războiului, ar forța guvernul să salveze companiile ”pentru că nu există suficient capital pe piața asigurărilor pentru a plăti pentru asta”, a spus el.
Expertul a afirmat că industria asigurărilor, chiar dacă nimeni nu știe exact cât valorează, se ridică totuși la un capital în jur de patru sau cinci trilioane de dolari, ceea ce este puțin, a apreciat David Howden.
Disputa legată de avioanele "furate" din Rusia are loc în contextul în care sectorul asigurărilor din Marea Britanie încă se resimte din cauza unei reacții publice la refuzul său de a plăti despăgubiri în cadrul polițelor de întrerupere a activității în timpul pandemiei Covid.
Întreprinderile mici și autoritatea de reglementare financiară din Regatul Unit au contestat decizia industriei în instanță, iar Curtea Supremă a ordonat în cele din urmă asigurătorilor să plătească.
Expertul a recunoscut că asigurătorii au gestionat greșit criza.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...