Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson
Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson
Persoanele vacccinate anti-COVID cu serul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, ar putea fi nevoite să mai facă un vaccin de rapel cu unul dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna, pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, devine dominantă

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson ar putea fi nevoite să facă rapel cu Pfizer sau Moderna. Câţiva dintre ei spun că au făcut acest lucru, chiar şi fără date publicate cu privire la siguranţa şi eficienţa combinării a două vaccinuri diferite sau fără susţinerea autorităţilor de reglementare a sănătăţii din SUA. Canada şi unele ţări din Europa permit deja oamenilor să se imunizeze cu două seruri diferite.

Variantele Kappa și Delta se răspândesc ALARMANT în Italia

Dezbaterea se concentrează asupra îngrijorării cu privire la eficacitatea serului J&J împotriva variantei Delta, detectată pentru prima dată în India, care circulă acum pe scară largă în multe ţări.

Delta, care a fost asociată şi cu boli mai severe, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

În acest moment, nu există date substanţiale care să arate cât de eficient este vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile din Marea Britanie arată că două doze din serurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca sunt semnificativ mai eficiente împotriva variantei decât una singură.

„Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul J&J sunt mai puţin protejate împotriva bolilor decât cei care primesc două doze din celelalte vaccinuri” a spus profesorul dr. Michael Lin, de la Stanford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel