Ce trebuie să știe orice diabetic despre Covid-19

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Bugetul alocat pentru plata stimulentului medical personalului implicat în lupta cu Covid-19 este de 120 de milioane de euro
Bugetul alocat pentru plata stimulentului medical personalului implicat în lupta cu Covid-19 este de 120 de milioane de euro
Persoanele cu diabet sunt avertizate că prezintă „cu risc ridicat” în timpul pandemiei COVID-19, iar un expert al Universității Purdue poate explica mai multe despre ce înseamnă asta.

Poate cea mai mare surpriză este că faptul de a fi cu „risc ridicat” nu înseamnă că persoanele cu diabet zaharat - tip 1 sau tip 2 - sunt mai susceptibile se molipsească decât oamenii fără această boală, spune Jasmine Gonzalvo, director al Centrul Purdue pentru echitate și inovație în sănătate.

„Ceea ce are nevoie de clarificări este că această populație are un risc ridicat de a dezvolta complicații grave ale virusului”, spune Gonzalvo. ”Trebuie să fie clar că, dacă aveți diabet, aveți un risc mai mare de complicații grave ale virusului și nu cea de a vă îmbolnăvi mai ușor”.

Specialistul spune că gestionarea bună a diabetului reduce probabil șansele de a dezvolta complicații grave odată ce cineva cu diabet va prinde virusul.

Coronavirusul pare să fie pandemia ”Bolii X” despre care OMS a avertizat

„Dacă vă monitorizați zahărul din sânge, mâncați bine și vă luați insulina sau alte medicamente, după cum vă este recomandat, este posibil să vă reduceți riscul de a face față simptomelor severe sau complicații care vă pot pune viața în pericol”, spune Gonzalvo, care a oferit îngrijiri clinice persoanelor cu diabet și alți factori de risc cardiovascular timp de 13 ani la Eskenazi Health, Indianapolis.

Gonzalvo spune că o altă preocupare este raționalizarea insulinei. Costul insulinei face ca unele persoane cu diabet să folosească mai puțin decât li se prescrie, mai ales acum, când multe persoane nu au un loc de muncă. Utilizarea a mai puțină insulină pentru perioade lungi de timp poate provoca hiperglicemie și poate duce la complicații grave pentru cei care contractează coronavirusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări

pixel