Cea mai mare bancă din SUA și-a făcut monedă virtuală. Ce spune Nouriel Roubini
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
JP Morgan
JP Morgan
JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite ale Americii, a creat și a testat cu succes o criptomonedă, în această lună, au anunțat oficialii instituției financiare, joi. Mișcarea este una fără precedent din partea unei bănci majore din SUA, scrie Business Insider.

Banca spune că moneda sa virtuală, numită JPM Coin, se bazează pe tehnologia blockchain și este destinată să permită transferul de plăți instantaneu între coturi instituționale.

Reprezentanții băncii spun că JPM Coin are o valoare echivalentă cu un dolar american; monedele digitale care sunt legate de cele autorizate au devenit cunoscute ca ”monede stabile”.

În comunicatul oficial al băncii se mai spune că: ”Noi am crezut tot timpul în potențialul tehnologiei blockchain și susținem criptomonezile atâta timp cât acestea sunt controlate și reglementate cum se cuvine”.

Citește și: Criptomonedele, un magnet pentru vedetele sportului mondial

În replică, Nouriel Roubini, cel mai vehement critic al monezilor virtuale, scrie într-o postare pe o rețea de socializare că: ”În ce fel așa zisa criptomoneda JPMorgan are a face cu tehnologia blockchain? Este privată nu publică, permisă nu fără permisiune, bazată pe autorități de încredere cu tranzacții verificate. Să le numești cpitomonezi, e o glumă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel