Cea mai mare navă de război a flotei britanice. Cum arată FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Prince of Wales a ieșit în larg
Prince of Wales a ieșit în larg
  • Prince of Wales a ieșit în larg
Al doilea portavion clasa Queen Elizabeth - Prince of Wales - a ieșit pentru prima dată în larg. Nava, care și-a început prima călătorie-test după ce a părăsit șantierele navale Babcock Marine, va fi cea mai mare din întreaga istorie a flotei Marii Britanii. 

Comform informații din surse publice, deplasamentul total al portavioanelor clasa Queen Elizabeth este de 70.600 de tone. Prince of Wales are o lungime de 280 de metri, cu o lățime maximă de 75 de metri. Echipajul navei este format din 600 de oameni, alți 900 fiind în serviciul grupului de aviație.

Flota de avioane este compusă în special din avioane de atac americane F-35B. În total, nava va dispune de 40 de astfel de aparate. Militarii britanici mizau pe varianta F-35C, dar din cauza funcționării defectuoase a sistemului de catapultare, s-a optat în favoarea unui avion cu decolare accelerată și aterizare pe verticală.

Citește și Americanii au pierdut niște portavioane. Ce s-a întâmplat

F-35B dispune de o rază de acțiune mai mică față de F-35C și nu poate transporta aceeași încărcătură de luptă precu F-35C sau F-35A. În schimb, fiind construit cu folosirea tehnologiei stealth, el poate face față cu succes unei bătălii aeriene, ceea ce nu se poate spune, potrivit experților în domeniu, despre avionul britanic Harrier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel