Cea mai mare piață de pește din lume și-a închis porțile
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
După 83 de ani de istorie, Tsukiji, furnizorul capitalei japoneze de fructe și pește părăsește uriașele hangare pentru un sediu strălucitor de nou, departe de centrul orașului.

Clopotele, cumpărătorii care strigă într-un limbaj numai de ei cunoscut, gesturile pescarilor: atmosfera din Tsukiji a rămas fidelă istoriei sale, chiar și la ultima licitație, desfășurată, conform tradiției, la prima oră a dimineții. Sâmbătă, 6 octombrie, cea mare piață de pește din lume și-a închis porțile


După optzeci și trei de ani de istorie, furnizorul de fructe de mare și un loc de atracție turistică va lăsa în urmă gunoaiele sub acoperișurile deschise prin care bate vântul din toate direcțiile, pentru a se redeschide joi într-o casă noi, în Golful Tokyo.

Mutarea nu s-a făcut peste noapte. E gândită și analizată de mulți ani. Încă de la începutul anilor 2000, angrosiștii și-au exprimat ingrijorarea în legătura cu rezistența la cutremure a vechilor structuri, cu salubritatea locului infestat de șobolani și corodarea azbestului din unele clădiri dărăpănate.

Turiștii care așteptau cu orele în speranța obțineii unuia dintre cele 120 de locuri acordare doritorilor să asiste la spectacolul vânzării de ton i-au deranjat mereu pe angrosiștii, care vedeau în prezența acestor oameni străini de munca lor o piedică în funcționarea normală a pieței. În noul sediu, cu sisteme de refrigerare ultramoderne, vizitatorii vor urmări totul din galerii de sticlă special construite separat de piața propriu-zisă.

De-a lungul anilor, mutarea a fost amânată de mai multe ori. Ultima dată în 2016, când guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, a respins dosarul din cauza unor probleme de poluare a solului la Toyosu, unde, înainte, s-a aflat o uzină de gaz, pentru evaluarea ipotezei reconstruirii Tsukiji.

Autoritățile locale au cheltuit sute de milioane de euro pentru a curăța terenul de la Toyosu. În plus, la Tsukiji va fi amenajată o imensă parcare pentru Jocurile olimpice din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel