Clopotele, cumpărătorii care strigă într-un limbaj numai de ei cunoscut, gesturile pescarilor: atmosfera din Tsukiji a rămas fidelă istoriei sale, chiar și la ultima licitație, desfășurată, conform tradiției, la prima oră a dimineții. Sâmbătă, 6 octombrie, cea mare piață de pește din lume și-a închis porțile
După optzeci și trei de ani de istorie, furnizorul de fructe de mare și un loc de atracție turistică va lăsa în urmă gunoaiele sub acoperișurile deschise prin care bate vântul din toate direcțiile, pentru a se redeschide joi într-o casă noi, în Golful Tokyo.
Mutarea nu s-a făcut peste noapte. E gândită și analizată de mulți ani. Încă de la începutul anilor 2000, angrosiștii și-au exprimat ingrijorarea în legătura cu rezistența la cutremure a vechilor structuri, cu salubritatea locului infestat de șobolani și corodarea azbestului din unele clădiri dărăpănate.
Turiștii care așteptau cu orele în speranța obțineii unuia dintre cele 120 de locuri acordare doritorilor să asiste la spectacolul vânzării de ton i-au deranjat mereu pe angrosiștii, care vedeau în prezența acestor oameni străini de munca lor o piedică în funcționarea normală a pieței. În noul sediu, cu sisteme de refrigerare ultramoderne, vizitatorii vor urmări totul din galerii de sticlă special construite separat de piața propriu-zisă.
De-a lungul anilor, mutarea a fost amânată de mai multe ori. Ultima dată în 2016, când guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, a respins dosarul din cauza unor probleme de poluare a solului la Toyosu, unde, înainte, s-a aflat o uzină de gaz, pentru evaluarea ipotezei reconstruirii Tsukiji.
Autoritățile locale au cheltuit sute de milioane de euro pentru a curăța terenul de la Toyosu. În plus, la Tsukiji va fi amenajată o imensă parcare pentru Jocurile olimpice din 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.