Cea mai scumpă vilă din Franța, cumpărată de un oligarh ucrainean
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Vila Les Cèdres
Vila Les Cèdres
  • Vila Les Cèdres
Inițial s-a crezut că vila Les Cedres, de pe Coasta de Azur, a fost cumpărată de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman însă recent presa a reușit să îl identifice pe cel care a devenit noul proprietar al celei mai scumpe vile din Hexagon, scrie Le Figaro .

Așadar, cumpărătorul vilei Les Cèdres, o nestemată cuibărită în à Saint-Jean-Cap-Ferrat și care are o vechime de 100 de ani a vost cumpărată de Rinat Akhmetov, celebru oligarh ucrainean.

Proprietarul clubului de fotbal Chaktar Donetsk, este un om de afaceri în vârstă de 53 de ani și este cel mai bogat ucrianean.

Averea lui Rinat Akhmetov, fiu de miner, este estimată la 6,5 miliarde de dolari, conform informațiilor furnizate de Forbes.
Achiziția a fost în cele din urmă confrmată de compania lui Akhmetov, System Capital Management (SCM), cea prin intermediul căreia s-a realizat tranzacția.

Rinat Ahmetov a pierdut 16 miliarde de dolari în cinci ani!

Într-un comunicat al SCM se spune că: ”Societatea consideră activul ca re o investiție pe termen lung”. Reprezentanții SCM au refuzat să dezvăluie dacă Akhmetov va folosi vila sau nu ca reședință privată.

Vila a fost estimată la prețul de 300 de milioane de euro, sumă care a lăsat lumea să creadă că cel care a cumparat-o ar fi fost Mohammad bin Salman.

Vila a fost vândută în cele din urmă pentru suma de 200 milioane de euro în luna august a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel