Cea mai simplă metodă de a afla câţi bani mai ai pe cardul de energie. Când expiră sumele

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Beneficiarii cardurilor pentru plata facturilor au intrat în posesia celei de-a doua tranşe de 700 de lei.

Este, însă, dificil pentru mulţi dintre beneficiari să ţină evidenţa exactă a sumelor care au rămas pe card de la prima şi cea de-a doua tranşă. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au aceste carduri cu care îşi pot plăti facturile la energie, gaze, lemne şi alte surse de încălzire, vă prezentăm un ghid succint. 

Citiţi şi: Carduri alimente 250 lei. S-a modificat lista magazinelor în care pot fi folosite. Cea mai nouă actualizare: Sodexo (Pluxee), Edenred, Up Romania

Soldul cardului, adică suma de bani rămasă pe el, se poate afla astfel:

- prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului;

- prin accesarea site-ului Poștei Române (click aici) pentru afișarea electronică a soldului. Aici veţi găsi un ghid simplu, o aplicaţie în care veţi introduce datele personale şi veţi afla care este suma rămasă pe cardul de energie. 

În cazul în care au nelămuriri  românii pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

 

Când se poate face ultima plată

 

Sprijinul se poate folosi până la data de 27 decembrie 2023, pentru plata următoarelor servicii/produse: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleți, brichete, combustibili lichizi sau solizi și orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor, atrage atenţia Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

Sprijinul pentru compensarea facturilor la energie se acordă categoriilor de beneficiari eligibili pe baza listelor comunicate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și verificate de Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Telecomunicații și Agenția Naționale de Administrare Fiscală.

Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, instituție care asigură și furnizarea de informații către public privind emiterea, distribuirea și utilizarea cardurilor de energie, inclusiv cu privire la sesizările formulate. Aceste informații, inclusiv motivul pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi aflate la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei

pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;

persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul în care la un loc de consum domiciliază sau au reședința mai mulți beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum, cu condiția ca locul de consum să coincidă cu domiciliul/ reședința beneficiarului de sprijin.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Start-up Nation
Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Foto: Freepik.com
Dolari
Donald Trump
FNGCIMM / Foto: DCBusiness

Ministrul Finanţelor, discuţii cu noua conducere a FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...

Sebastian Burduja
Cu ochii pe grafice /FOTO: Freepik
Foto: Freepik

Voucherele de vacanţă. Vestea aşteptată de bugetari

Veşti bune pentru bugetarii care aşteaptă să afle cum...

Mașină electrică / FOTO: Freepik
Social media / FOTO: Freepik
Xi Jinping / Sursa: flickr.com
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Atenție la contract / FOTO: Freepik

Cine poate primi indemnizație de șomaj: Condițiile legale

Indemnizația de șomaj nu este garantată pentru toți...

Consultanți fiscali / Foto: Freepik

ANAF greșește cu dobânzile? Consultanții fiscali zic că da

CCF cere clarificări urgente din partea autorităților...

Știrile dimineții
Cumparaturi
Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro Slatina
Tremoficare
Gazprom / Foto: Gazprom
Oil Terminal
Federal Trade Commission
Inteligență artificială / Freepik

E oficial: AI-ul vorbește ca un om și te face să-l crezi

Un nou pas istoric în evoluția inteligenței artificiale:...

Bursă

pixel